Uitgelicht

Straks plantaardige Nutella in de rekken

Het is zover ! Ferrero komt in 2024 met een plantaardige of vegan versie van haar succesproduct. Straks dus plantaardige Nutella in de rekken !

De vaste waarde op honderdduizenden keukentafels in Vlaanderen heeft de merknaam “Plant Based Nutella” laten deponeren bij een octrooibureau. Verschillende Italiaanse media komen deze week met dit nieuws.

Nutella wil haar bekendste smeerbare chocolade ook aanbieden aan consumenten die een 100% plantaardig voedingspatroon volgen. Het internet staat bol van recepten om zelf een vegan versie te maken en nu komt Ferrero met de commerciële versie.

De markt van plantaardige producten zit al decennia in de lift maar heeft de laatste jaren een enorme groei ingezet. De vraag naar plantaardige producten is enorm en Ferrero begon jaren geleden al budget vrij te maken om een “vegan” versie van haar topproduct te commercialiseren.

Wanneer deze nieuwigheid van Nutella hier in de rekken komt is nog niet duidelijk. Het is alleszins de bedoeling om ergens in 2024 het plantaardig alternatief te lanceren, wereldwijd.

Bijna 60 jaar geleden startte Michele Ferrero met het maken van Nutella in het Italiaanse Alba in de regio Piemonte. Sindsdien veroverde de lekkernij de hele wereld. Onlangs nog investeerde Ferrero 142 miljoen in haar Italiaanse vestigingen en zorgde zo voor honderden nieuwe jobs.

Back to top button