Toscane

Toppiano, haar schilderachtige landschap en Castello di Nipozzano

Het Toscaanse Toppiano in de wijnstreek Chianti staat bekend om zijn schilderachtig landschap en glooiende heuvels. De stad is omgeven door wijngaarden, olijfbomen en bossen, en is een populaire bestemming voor toeristen die de schoonheid van Toscane en de traditionele landelijke levensstijl van de regio willen ervaren.

Poppiano is ook de thuisbasis van verschillende historische kerken en kastelen, waaronder het Castello di Nipozzano

Het Castello di Nipozzano in Toppiano dateert uit de 11e eeuw en al generaties lang eigendom is van de familie Frescobaldi. Het kasteel is goed bewaard gebleven door de eeuwen heen, en veel van de oorspronkelijke structuur is vandaag nog te bewonderen

De familie Frescobaldi is een historische en invloedrijke Toscaanse familie die al meer dan 700 jaar lang een belangrijke rol speelt in de regio. De familie heeft een eeuwenlange band met de stad Poppiano.

Toppiano

De Frescobaldis waren oorspronkelijk vooral aktief in de wijnbouw en landbouw, en produceren al eeuwenlang wijn in Toscane. Ze zijn één van de grootste en meest gerenommeerde wijnproducenten in de regio en staan bekend om hun Chianti wijnen van hoge kwaliteit, die worden gemaakt met behulp van traditionele methoden en lokale druivensoorten.

Naast hun wijnbouwactiviteiten is de familie Frescobaldi ook betrokken  bij diverse andere bedrijven, waaronder het bankwezen en onroerend goed. Hun rol in de economische ontwikkeling van de regio kan niet onderschat worden. Inzet voor het behoud van tradities en het culturele erfgoed zijn kernwaarden van de familie.

Back to top button