AbruzzoUitgelicht

De Grotte di Stiffe in Abruzzo : doén !

De Grotte di Stiffe in Abruzzo is een prachtig grottenstelsel gelegen in de buurt van het dorpje Stiffe. en is een populaire toeristische bestemming vanwege de spectaculaire ondergrondse formaties.

De grotten zijn ontstaan door het stromende water van de Stiffe-rivier die door de kalkstenen rotsen sijpelt en eroderende werking heeft op de zachte gesteentelagen. Het gevolg hiervan zijn indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, druipsteenformaties, grottenzalen en ondergrondse watervallen.

Een bezoek aan de grotten begint met een wandeling door het dorp Stiffe en een korte wandeling door een bosrijk gebied. Daarna volgt een afdaling naar de ingang van de grotten, waar bezoekers helmen en verlichting krijgen om zich door de grotten te navigeren. Tijdens de rondleiding word je begeleid door deskundige gidsen die je alles vertellen over de geologische geschiedenis en de formaties van de grotten.

Het hoogtepunt van de tour is het bezoek aan de “Zaal van de Duizend Druppels”, waar duizenden kleine druppels van het plafond vallen en een magisch regengeluid creëren. Een ander hoogtepunt is de ondergrondse waterval, die van grote hoogte neerstort in een grote grottenzaal.

De Grotte di Stiffe is een unieke en fascinerende ervaring die geschikt is voor alle leeftijden. Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen en warme kleding mee te nemen, aangezien het in de grotten vrij koud kan zijn.

Back to top button