Cultuur en NatuurFlorenceGeschiedenisGeschiedenis van ItaliëRegio's en StedenStedenToscaneUitgelicht

VERROCCHIO , “DE LERAAR” VAN LEONARDO DA VINCI

Dit jaar viert Firenze haar kunstenaar Andrea del Verrocchio (1435-1488) door 120 van zijn werken – sculpturen, schilderijen en tekeningen van de beroemdste musea en collecties ter wereld – te exposeren in de eerste retrospectieve ooit gewijd aan deze iconische kunstenaar uit de Renaissance, wiens leerlingen inclusief Domenico del Ghirlandaio, Sandro Botticelli, Pietro Perugino en Leonardo da Vinci, zijn beroemdste studenten zijn.

De tentoonstelling ging open op 9 maart en is gepland om door te gaan tot 14 juli 2019 in Palazzo Strozzi, met zowel meesterwerken van deze kunstenaars als de beroemdste werken van Verrocchio.

De reisroute bevat geleende stukken van het Metropolitan Museum of Art in New York, het Musée du Louvre in Parijs, het Rijksmuseum van Amsterdam in Amsterdam, het Victoria and Albert Museum in Londen en de eigen Uffizi in Florence. Het is de eerste keer dat deze meesterwerken samen worden getoond, en biedt ook een manier om de relatie van Leonardo  met Verrocchio te begrijpen.

In zekere zin is dit een van de belangrijkste evenementen die Leonardo Da Vinci in 2019 zullen centraal stellen, omdat het de voetsporen van het Toscaanse genie volgt tot het begin van zijn carrière als kunstenaar.

“Verrocchio, il maestro di Leonardo”
Florence
Palazzo Strozzi, Piazza Strozzi
+39 055 2645155
info@palazzostrozzi.org
www.palazzostrozzi.org

Back to top button