Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse wijnen en wijnhandels in BelgiëUitgelicht

La Piccola Cantina uit Tienen

Frank Boets is de bezieler achter La Piccola Cantina uit het Vlaams-Brabantse Tienen. De import van zorgvuldig uitgekozen Italiaanse wijnen en andere Italiaanse specialiteiten zijn méér dan een passie.


Frank, in 2010 startte je met de import van Italiaanse wijnen, was je eerst wijnliefhebber en daarna Italiëliefhebber of andersom?

Ik werd liefhebber van Italië in 1988 nadat ik de eerste keer met verlof ben geweest in Gatteo A Mare en daarna begon ik de wijnen meer en meer te appreciëren.

La Piccola Cantina uit Tienen

Ondertussen is La Piccola Cantina uitgegroeid tot een volwaardige importeur, bieden jullie wijnen aan uit alle Italiaanse wijnregio’s?

Bijna alle regio’s. Momenteel zijn er drie regio’s die niet in het aanbod zitten omdat er weinig vraag is naar wijnen uit deze regio’s.

La Piccola Cantina uit Tienen

Trek je meerdere keren per jaar naar Italiê om bestaande of nieuwe wijnbouwers te leren kennen?

Ja, wij gaan minstens 2 keer per jaar naar Italie om bezoeken te brengen aan de gekende leveranciers alsook om nieuwe wijnhuizen te ontdekken.

Wat is voor jou belangrijk om een wijn in het gamma te brengen?

De prijs en kwaliteit. Er moet een goeie klik zijn tussen mij en de leverancier en er moet een verhaal achter de wijn zitten.

La Piccola Cantina uit Tienen

Naast wijnen worden ook andere typische Italiaanse producten aangeboden?

Dat klopt, ook digestieven zitten verder in ons gamma, waaronder likeuren, limoncello, grappa, sambuca, etc. Pasta’s, koekjes, tapenades, olijfolie, olijven en kruiden verkopen wij eveneens.

La Piccola Cantina uit Tienen

Twee keer per jaar organiseren jullie een wijndegustatie, wanneer worden die dit jaar georganiseerd?

Wij plannen, onder voorbehoud, een eerste degustatie sinds corona rond oktober 2023. De juiste datum moet nog vastgelegd worden maar zal zeker op onze website terug te vinden zijn.

FEBRUARI AKTIE : Bestel in de webshop met de code VACANZA (hoofdletters gebruiken) en ontvang 10% extra korting op wijnen aangekocht tijdens de maand Februari 2023

La Piccola Cantina uit Tienen

In de winkelruimte heb je ook een hoek ingericht om ter plaatse een wijntje te proeven?

Inderdaad, tijdens onze openingsuren kan men vier witte en vier rode geselecteerde wijnen degusteren. Deze worden bewaard op de juiste temperatuur in twee wijndispensers.

Leveren jullie met de webshop in een ruime regio rond Tienen?

Wij leveren wijnen, digestieven, olijfolie en specialiteiten in gans België, zowel Vlaanderen als Wallonië. De geschenkmanden worden enkel in groot-Tienen geleverd.

La Piccola Cantina uit Tienen

Jullie werken ook samen met bedrijven en horeca voor grotere bestellingen?

Zeker, er gelden speciale voorwaarden voor horeca, bedrijven (b2b) en grote afnemers.

Zijn er in de komende maanden nieuwigheden op komst voor het gamma?

Er komen binnenkort enkele nieuwe wijnen in ons gamma en er zullen er ook weer enkele verdwijnen. De nieuwe wijnen die in aanmerking komen worden eerst door ons geproefd.

En wat is nu je favoriete regio of plekje in Italiê?

Ik ben al vijf keer in Puglia geweest. Toscane, Veneto en Sardinië zijn ook heel mooi. Maar ik heb geen uitgesproken voorkeur omdat ik van gans Italië hou.

FEBRUARI AKTIE : Bestel in de webshop met de code VACANZA (hoofdletters gebruiken) en ontvang 10% extra korting op wijnen aangekocht tijdens de maand Februari 2023

La Piccola Cantina
Peperstraat 17
3300 Tienen (BE)

Tel: +32 (0)16 84 34 09
GSM: +32 (0)493 05 23 22

info@lapiccolacantina.be
www.lapiccolacantina.be

Back to top button