GastronomieItaliaanse ReceptenJosephine's Cucina

Josephine’s Cucina : Salade met in limoncello gemarineerde garnalen en parmezaan-rozemarijntwisters

Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh


Salade met in limoncello gemarineerde garnalen en parmezaan-rozemarijntwisters

Verras uw gasten en smaakpapillen met deze combi van frisse smaken.

Start met de marinade…geef dit zeker een paar uur de tijd om goed in de garnalen te trekken. Hiervoor doe je een kopje limoncello, vers citroensap en de citroenschillen, 1-2 stengels citroengras ( sereh) welke je even kneust om de smaken “ los” te maken en een flinke scheut olijfolie.

Proef zelf of je van deze ingrediënten nog wat extra moet toevoegen. Laat hier je garnalen in marineren…nogmaals: the longer…the better. Maak een bord op met veldsla en verdeel hier wat meloenbolletjes over ( cantaloupe doet het fantastisch hierbij) Kies of je de garnalen even grilt op de bbq of in de grilpan. Verdeel deze over de salade, maak af met kokosflakes en mooie olijfolie.

Wil je hier nog wat extra’s bij maak dan deze parmezaan-rozemarijn twisters. Hak hiervoor wat rozemarijn naaldjes zeer fijn. Rasp wat parmegiano. Snijd bladerdeeg in de lengte in reepjes van 1,5-2 cm en kwast deze in met eigeel. Dan kruiden met zout en peper en draai hier “twisters” van. On top wat rozemarijn en parmegiano en in de oven tot deze mooi bruin zijn. Deze kunnen prima vtv gemaakt worden, de knapperigheid blijft bewaard.

Back to top button