GastronomieItaliaanse ReceptenItalië bij onsJosephine's CucinaUitgelicht

Josephine’s Cucina : Risotto ai funghi

Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh

RISOTTO AI FUNGHI

Snijd 160 gr pancetta ( of ontbijtspek) in kleine stukjes. Bak deze in wat ongezouten roomboter en voeg 2 hele teentjes ( dus niet gesneden) knoflook toe.

De bedoeling is dat de smaak vd knoflook wordt opgenomen in de bakvloeistof. Doe hier 750 gr kastanjechampignons bij en bak op hoog vuur tot alles geslonken is. Voeg dan ongeveer 250-300 gr risotto rijst toe. Blijf goed roeren tot de korrels gaan glanzen en de bakvloeistof hebben opgenomen.

Voeg nu steeds een flinke scheut paddestoelenbouillon toe en blijf roeren. Dit blijf je net zo lang herhalen tot de risotto redelijk zacht wordt maar hij moet nog een bite hebben. Haal de pan dan van het vuur, voeg nog een flinke scheut bouillon toe en laat de risotto al dente worden in de warmte van de pan.

Vis de teentjes knoflook eruit. Voeg verse peterselie, zwarte peper, klontje ongezouten roomboter en lots of parmigiano toe.

Back to top button