Gastronomie

Barilla, De Cecco, Rumma..Wie is nu de grootste pastaproducent?

Het zal je wel niet verbazen dat pasta Italië’s grootste exportproduct is ..Het land telt zo’n honderdtal “pastafabrieken” en nog es honderden hele kleine artisanale pasta makers. Een Italiaan eet gemiddeld 26 kilo pasta…per jaar..Bij een bezoek aan je lokale kruidenier of supermarkt heb je meestal een grote keuzen aan verschillende pastaproducten.. Maar welke merken zijn nu de grootste pastaproducent ? We zochten het voor je uit !

BARILLA
De grootste is Barilla, gesticht in 1877, uitgegroeid van een kleine bakkerij in Parma tot een wereldwijde pastagigant. Barilla heeft ongeveer 40pct van de Italiaanse markt in handen en maakt een veelvoud aan soorten pasta’s in verschillende verpakkingen.

Barilla telt 7 fabrieken in Italië, Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Rusland, Zweden, Turkije, Mexico en de VS. Het hoofdkwartier kan je vinden in Parma maar uiteraard zijn er verkoopskantoren over de gehele wereld van België en Nederland tot Turkije, Brazilië, Japan en Australië..

grootste pastaproducent


DE CECCO
De tweede grootste kan je ook bij ons in de rekken van je supermarkt vinden : De Cecco. Oorspronkelijk uit de Abruzzen ontwikkelde deze producent zich na de 2de wereldoorlog tot een grote speler met de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in Fara San Martino. Vandaag is De Cecco niet alleen een pastaproducent maar kan je genieten van hun sausjes, olijfolie en tomaatproducten.

grootste pastaproducent


DIVELLA
Iets minder gekend bij ons is Divella uit Bari. Deze producent staat bekend om zijn pasta van hoge kwaliteit. Ondertussen is het de vierde generatie die de wereld verovert met haar producten. Export gebeurt naar 30 landen wereldwijd en het merk ontwikkelde zich ook tot een grote beschermer van het milieu en zorg voor het sociale welzijn van haar duizenden werknemers.

grootste pastaproducent

GAROFALO
De 4de grootste is Garofalo dat zich garant stelt voor producten van hoogwaardige kwaliteit en waar transparantie een grote rol speelt. Typisch voor hun verpakkingen is dan ook transparante packings. Op die manier wil men de consument voor de aankoop aantonen dat de inhoud geen gebroken producten omvat.

grootste pastaproducent


RUMMO
De 5de grootste die de laatste jaren meer en meer te zien is in België of Nederland is Rummo uit Benevento.

grootste pastaproducent

Typisch voor Rummo is het gebruik van (oudere) machines die het “slow” proces van pasta maken als één van haar kenmerken heeft, en bekend staat als producent van kwalitatieve pastaproducten. Na 170 jaar is Benevento een beetje Rummo geworden en omgekeerd.

Back to top button