Interviews & TipsTi Amo Italia

Regio Le Marche door de ogen van een kenner..

Bij één van onze bezoeken aan Le Marche ontmoetten we Nadia Stacchiotti. Met haar blog RaccontidiMarche neemt ze je mee naar minder bekende maar leuke plekjes in Italië en ver daarbuiten. Vacanza.be kon haar strikken voor een interview over haar regio Le Marche..

Nadia, waar woon je in Le Marche ?

Ik woon in een klein stadje Filottrano, in de Riviera del Conero, niet zo ver van Jesi, Osimo en Macerata. Filottrano is bekend voor zijn kleermakers. Schitterende maatpakken worden hier gemaakt en wereldwijd verkocht.

Regio Le Marche
Riviera del Conero

Wat is voor jou de mooiste stad in deze regio ?

Ik hou enorm van Ascoli Piceno. We noemen het ook de stad van de 100 torens en travertin.

Regio Le Marche
Piazza del Popolo, Ascoli – Piceno


Le Marche is als regio natuurlijk vooral bekend omwille van zijn vele kleine middeleeuwse dorpjes. Corinaldo met haar geweldige trappen of het bijna uitgestorven Elcito aanleunend tegen de San Vicino heuvel zijn enkele schitterende voorbeelden. En vergeet Grottammare niet te vermelden hoog boven de zee.

Regio Le Marche
Elcito
Regio Le Marche
Grottammare Alta


Cagli is ook een bezoekje waar ?

Oh ja ! Het is een heel klein dorpje maar je kan er vooral het atelier van Linda Zepponi ontdekken. Handgemaakte meesterwerkjes in keramiek die ondertussen in veel Europese huiskamers hun plaats gevonden hebben.


Le Marche is minder bekend dan Toscane en Umbrië, hoe verschillend is jouw regio ?

Inderdaad Toscane en Umbrië zijn bekender en dus ook toeristischer terwijl Le Marche veel authentieker is. Ook het landschap is héél anders met onze heuvels die van de zee tot de Apennijnen reiken.

Regio Le Marche


Je houdt van Le Marche dat is duidelijk. Maar welke regio bekoort je nog in Italië ?

Siciliië ! Een mooie en intense regio. Ik hou vooral van het Zuidoostelijk deel van het eiland, UNESCO werelderfgoed trouwens. Bezoek er Syracuse, Ragusa Ibla..Het zijn fascinerende steden en trouwens ook de plaatsen waar de “Commissario Montalbano” films en reeksen gedraaid worden.


Welke typische gerechten uit Le Marche wil je ons leren kennen ? Of je favoriete adresjes ?

De keuken van Le Marche is heel gevarieerd en overvloedig. We hebben schitterende vleesgerechten en door onze ligging aan de kust ook heerlijke combinaties met vis. Heel erg bekend en uiteraard één van mijn favorietjes is de Vincisgrassi een soort lasagne maar dan met heel wat meer ingrediënten. Zeker es proberen bij een bezoek aan Le Marche !
De beste restaurants om Vincisgrassi te proeven zijn in Macerata te vinden. Eén van mijn favoriete plekjes is Trattoria Focolare in het historische centrum van Cingoli.


Bedankt Nadia en nog veel succes met RaccontidiMarche en al je andere initiatieven !

Back to top button