FlorenceToscane

De oudste apotheek ter wereld staat in Firenze

De “Santa Maria Novella” apotheek is de oudste apotheek ter wereld en een bezoek meer dan waard.

Alles begon in 1221 toen de Dominicaanse monniken van de Basilica Santa Maria Novella kruiden begonnen te kweken om zalfjes en medicijnen te maken. De superieure kwaliteit van hun producten lokte heel veel mensen en zo ontstond het idee om een apotheek te starten die open was voor het brede publiek.

oudste apotheek ter wereld
Oudste apotheek ter wereld in Firenze

Tot op vandaag kan je er producten terug vinden die volgens dezelfde traditionele recepten gemaakt worden. Speciaal is de “Aceto dei Sette Ladri” of de “azijn der 7 dieven”. Deze naam komt voort uit een zevenkoppige dievenbende die tijdens een epidemie lijken beroofden en niet besmet werden omdat ze hun handen hadden ingewreven met dit wondermiddel..

oudste apotheek ter wereld

De apotheek is nog steeds in het originele gebouw in Firenze te vinden met originele plafonds, fresco’s, marmeren vloeren, bronzen beelden en antieke apotheekschaaltjes. Er is zelfs een klein museum met farmamaterialen uit lang vervlogen tijden maar dit overtreft niet echt wat je in de echte apotheek kan zien.

oudste apotheek ter wereld

Je kan in de winkel een productlijst terug vinden in verschillende talen en de bijhorende geschiedenis ontdekken. Je kan ruiken aan de vele heerlijke zepen die er te vinden zijn. De producten zijn er behoorlijk prijzig maar de kwaliteit is dan ook hoog.

Adres : Via della Scala 16 Florence, 50123 Italy

Back to top button