LazioRomeVaticaanstad

Vaticaanstad: De kleinste staat ter wereld met een grote geschiedenis

Vaticaanstad: De kleinste staat ter wereld met een grote geschiedenis

Als de thuisbasis van de katholieke kerk is Vaticaanstad één van de meest bezochte bestemmingen ter wereld. Deze kleine, onafhankelijke staat, gelegen in het hart van Rome, is de zetel van de paus en herbergt enkele van de meest indrukwekkende kunstwerken en architectonische meesterwerken ter wereld.

Geschiedenis van Vaticaanstad

Vaticaanstad werd in 1929 gevormd als een onafhankelijke stadstaat, nadat een verdrag tussen Italië en de Heilige Stoel werd ondertekend. Het Vaticaan is al eeuwenlang een belangrijk centrum van de katholieke kerk en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid.

De Sint-Pietersbasiliek

Eén van de meest beroemde bezienswaardigheden van Vaticaanstad is de Sint-Pietersbasiliek. Deze immense kerk, gebouwd in de 16e eeuw, is één van de grootste ter wereld en wordt beschouwd als een belangrijk voorbeeld van de barokke architectuur. De koepel van de basiliek, ontworpen door Michelangelo, is een iconische bezienswaardigheden van Rome.

Sint Pietersplein

Het Vaticaanse museum

Het Vaticaanse museum is een andere must-see attractie in Vaticaanstad. Het museum herbergt een gigantisch grote kunstcollectie, met meesterwerken uit de oude Griekse en Romeinse beschavingen, de Renaissance en de barok. Hoogtepunten van het museum zijn onder meer de Sixtijnse Kapel, beroemd om de fresco’s van Michelangelo, en de Stanze di Raffaello, vier kamers met fresco’s van Rafaël.

Sixtijnse kapel

Vaticaanstad: De kleinste staat ter wereld met een grote geschiedenis

De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is een fantastische en beroemde bezienswaardigheid van Vaticaanstad en van Rome. De kapel, gebouwd in de 15e eeuw, is vooral beroemd om de prachtige fresco’s van Michelangelo die het plafond en de achterwand van de kapel bedekken. De fresco’s tonen scènes uit het Oude en Nieuwe Testament en zijn meesterwerken van de Renaissance-kunst.

De Vaticaanse tuinen

De Vaticaanse tuinen zijn een rustige oase in het hart van Vaticaanstad en bieden bezoekers de kans om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid. De tuinen, die meer dan 23 hectare beslaan, bevatten verschillende fonteinen, beelden en een verscheidenheid aan flora.

Vaticaanstad
Vaticaanse tuinen
Back to top button