ericeSicilieSyracuseTaorminaUitgelicht

Bezienswaardigheden van Sicilië : 5 steden op een rij

Bezienswaardigheden van Sicilië ? Er zijn er zoveel ! We hebben 5 steden op een rijtje gezet met hun “must visit” plaatsen.

Taormina bezoeken

Eén van de mooiste bezienswaardigheden op Sicilië is Taormina, ook wel “de parel van de Middellandse Zee” genoemd. Het is een klein dorpje op een rotsachtige berg, met uitzicht op de zee. Vanaf hier zie je aan de ene kant de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, en aan de andere kant Giardini Naxos, een populaire badplaats.

bezienswaardigheden van Sicilië
Giardini Naxos

Taormina bezoeken

Het oude theater van Taormina, een Grieks-Romeins amfitheater met een prachtig uitzicht op de zee en de Etna. Het wordt nog steeds gebruikt voor concerten en festivals.
Het Palazzo Corvaia, een middeleeuws kasteel met een museum voor kunst en geschiedenis. Het is ook een locatie voor culturele evenementen en tentoonstellingen.

bezienswaardigheden van Sicilië
Palazzo Corvaia

De Ferrovia Circumetnea, een schilderachtige spoorlijn die rond de Etna cirkelt en door pittoreske dorpjes en landschappen loopt. Het is een geweldige manier om de vulkaan en zijn omgeving te verkennen.
De Corso Umberto, de hoofdstraat van Taormina die is omzoomd met winkels, cafés, restaurants en bars. Het is een levendige plek om te wandelen, te winkelen en te genieten van de sfeer

Syracuse bezoeken

Een andere mooie plek op Sicilië is Syracuse, een historische stad aan de oostkust van het eiland. Het was de belangrijkste stad van Magna Graecia, de oude Griekse koloniën in Zuid-Italië. Het versloeg het machtige Athene in 413 voor Christus en was de thuisbasis van vele grote Grieken, waaronder de wiskundige en uitvinder Archimedes.

Enkele van de attracties die u in Syracuse moet zien, zijn:

Het eiland Ortygia het oudste deel van de stad dat door drie bruggen met het vasteland is verbonden. Het heeft een labyrint van steegjes, pleinen, kerken en paleizen die de rijke geschiedenis en cultuur weerspiegelen.
Het archeologische park van Neapolis, een groot gebied met enkele van de meest indrukwekkende Griekse en Romeinse monumenten, zoals het Griekse theater, waar toneelstukken van Aeschylus en Sophocles werden opgevoerd; het Romeinse amfitheater, waar gladiatorengevechten plaatsvonden; en het Oor van Dionysius, een grot met een verbazingwekkende akoestiek.

bezienswaardigheden van Sicilië
Neapolis

De kathedraal van Syracuse, een prachtig voorbeeld van Siciliaanse barokke architectuur die werd gebouwd bovenop een oude Griekse tempel gewijd aan Athena. Je kunt nog enkele van de originele Dorische zuilen binnen zien.
Het Castello Maniace, een middeleeuws fort dat op het puntje van het eiland Ortygia staat. Het werd gebouwd door Frederik II, een van de machtigste keizers van Europa, en biedt een panoramisch uitzicht op de zee en de stad.

Palermo bezoeken

Een andere mooie plek op Sicilië is Palermo, de hoofdstad van zowel de autonome regio Sicilië als de grootstedelijke provincie. Het is een stad met een rijke geschiedenis, cultuur, architectuur en gastronomie die de diverse invloeden uit de Griekse, Romeinse, Arabische, Normandische, Spaanse en Franse beschavingen weerspiegelt.

bezienswaardigheden van Sicilië
Palermo stad

Enkele van de bezienswaardigheden die je in Palermo moet zien zijn:

Het Palazzo dei Normanni, ook wel bekend als het koninklijk paleis van Palermo. Het is een van de oudste koninklijke residenties in Europa en was de zetel van de koningen van Sicilië. Het bevat de prachtige Palatijnkapel, een meesterwerk van Byzantijns-Arabisch-Normandische kunst met gouden mozaïeken en houten plafonds.
De San Giovanni degli Eremiti, een kerk uit de 12e eeuw met een kenmerkende rode koepel. Het is bovenop een oude moskee gebouwd en heeft een prachtige kloostertuin met palmbomen en rozen.
De San Giuseppe dei Teatini, een barokke kerk die aan het ene uiteinde van de Quattro Canti staat, een kruispunt met vier sierlijke gevels die de vier seizoenen, koningen en patroonheiligen van Palermo voorstellen. De kerk heeft een prachtig interieur met marmeren beelden, fresco’s en stucversieringen.
De San Cataldo, een andere kerk met rode koepels die werd gesticht door een admiraal die monnik werd na terugkeer uit Jeruzalem. Het is een van de beste voorbeelden van Arabisch-Normandische architectuur in Palermo en heeft een eenvoudig maar elegant interieur met islamitische motieven.

Erice bezoeken

Erice, een middeleeuws stadje op een heuvel met een prachtig uitzicht op de zee en het landschap. Het heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum met stenen straten, kerken, kastelen en een kabelbaan die het verbindt met de benedenstad van Trapani. Het is ook beroemd om zijn amandelgebakjes en marsepein.

bezienswaardigheden van Sicilië
Erice

Piazza Armerina

Piazza Armerina, een klein stadje met één van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Sicilië: de Villa Romana del Casale. Deze Romeinse villa dateert uit de 4e eeuw na Christus en bevat enkele van de best bewaarde mozaïeken ter wereld, met scènes uit de mythologie, jacht, sport en het dagelijks leven

Deze bezienswaardigheden van Sicilië zijn een “must visit” bij een bezoek aan het eiland maar er zijn er nog zoveel meer..Ontdek ze in onze verder artikels over Sicilië

Back to top button