PiemonteSkigebieden

Ontdek skigebied Via Lattea: Een Sneeuwavontuur van Wereldklasse

Op zoek naar een opwindende tijd op de piste ? Skigebied Via Lattea in de Italiaanse Alpen is altijd een perfecte bestemming voor skiërs. Met 400km aan pistes zowat het grootste skigebied in Italië. Prachtige landschappen, doorgaans uitstekende sneeuwcondities en talloze skipistes..Welkom in Via Lattea dat op ongeveer 110km ligt van het vliegveld van Turijn én Milaan.

skigebied Via Lattea
Via Lattea

De Magie van Via Lattea

Via Lattea is een van de meest betoverende skigebieden in Europa. Gelegen in de regio Piemonte, biedt het een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergtoppen en weelderige dennenbossen. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of nog nooit op de piste hebt gestaan, deze plek heeft voor iedereen iets te bieden. Er zijn naast schitterende ski en snowboardpistes ook heel wat leuke restaurants en bars te vinden in Via Lattea.

De Geschiedenis van Via Lattea

Dit skigebied is vernoemd naar een oude handelsroute die door de Alpen liep. De laatste decennia ontwikkelde het gebied zich tot een populaire bestemming voor wintersporters. Moderne skifaciliteiten en heel leuke accommodaties zorgen voor een ideale mix voor wie zich op of naast de latten wil amuseren.

skigebied Via Lattea

Hoge graad inzake sneeuwzekerheid

Eén van de belangrijkste redenen waarom skiërs van over de hele wereld naar Via Lattea trekken, is de hoge graad inzake sneeuwzekerheid. Dit skigebied staat bekend om zijn uitstekende sneeuwcondities gedurende het hele winterseizoen. Ja ook hier kan de sneeuw eens weg blijven maar de meeste kans op sneeuw om te skiën heb je hier.

Sneeuwkanonnen

Naast de natuurlijke sneeuw beschikt Via Latea over geavanceerde sneeuwkanonnen die de pistes bedekken met een dikke laag poedersneeuw. Dit betekent dat je hier vrijwel gegarandeerd goede sneeuwcondities zult vinden, ongeacht wanneer je besluit te gaan skiën.

skigebied Via Lattea

Verschillende pistes in Via Lattea

skigebied Via Lattea
Via Lattea pistekaart

Er zijn pistes voor de “absolute beginners” te vinden en pistes met een heel hoge moeilijkheidsgraad. Zowel skiërs als snowboarders kunnen hier volop genieten. Er zijn ook enkele “off road” pistes voor wie al wat meer ervaring heeft en graag in de natuur rond gaat skiën.

Back to top button