LombardijeMilaanNoord -Italië

Kerst vieren in wondermooi Milaan

Kerst vieren in Milaan is een betoverende ervaring die je niet mag missen. De stad baadt in Kerstsfeer met fonkelende lichtjes, prachtig versierde kerstbomen en gezellige markten. Nog op zoek naar redenen waarom je Milaan tijdens de kerstdagen moet bezoeken ?

De Kerstverlichting bewonderen

De straten van Milaan worden tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een schitterend lichtspektakel. De kerstverlichting in de stad is adembenemend en zorgt voor een magische sfeer. Wandel langs de beroemde winkelstraten zoals de Via Montenapoleone in de Modewijk van Milaan en de Via della Spiga, waar de etalages met schitterende kerstdecoraties een streling voor het oog zijn. Vergeet daarna niet om de kerstverlichting bij de Dom van Milaan te bewonderen.

Kerst vieren in Milaan
Kerstboom bij Duomo

Kerstmarkten in Milaan

Een van de hoogtepunten van de Kerstsfeer in Milaan zijn de kerstmarkten. Hier kun je ambachtelijke geschenken kopen, genieten van heerlijke lokale gerechten en ondergedompeld worden in die typische Italiaanse kerstsfeer. De stad heeft ook altijd enkele leuke kerstmarkten

Mercatino di Natale in Piazza Duomo: Deze markt is gelegen aan het Piazza Duomo, het hart van de stad. Hier vind je prachtige handgemaakte kerstcadeaus, traditionele gerechten en warme glühwein.

Kerst vieren in Milaan
Kerstmarkt Milaan

Oh Bej! Oh Bej!: Deze traditionele markt op 7 december, viert de patroonheilige van Milaan, Sant’Ambrogio. Hier kan je ambachtelijke producten en lokale lekkernijen vinden.

Unieke Kersttradities in Milaan

Milaan heeft enkele unieke kersttradities. Eén van die tradities is het plaatsen van een grote kerstboom op het Piazza del Duomo, voor de indrukwekkende kathedraal. De verlichte boom is het middelpunt van de vieringen en komt in het fotoboek terecht van toeristen van over de hele wereld.

Een andere traditie is het bijwonen van de jaarlijkse kerstconcerten in de Scala, één van ’s werelds beroemdste operahuizen. Hier kun je genieten van prachtige uitvoeringen van kerstklassiekers.

Kerstshoppen in Milaan

Milaan staat bekend als één van de belangrijkste modehoofdsteden ter wereld, en tijdens de kerstperiode kun je profiteren van geweldige aanbiedingen en kortingen in de chique boetieks en warenhuizen. Ga op zoek naar het perfecte kerstcadeau in winkels zoals La Rinascente en Excelsior Milano. Vergeet niet om de kerstetalages van de luxemerken te bewonderen.

Kerst vieren in Milaan
Kerst Milaan

Culinair Genieten

Kerstmis in Milaan draait niet alleen om winkelen en bezienswaardigheden, maar ook om gastronomie. Proef de heerlijke kerstspecialiteiten van de stad, zoals panettone (een luchtig kerstbrood), pandoro (een zoete broodtaart) en risotto alla milanese (saffraanrisotto). Veel restaurants bieden speciale kerstmenu’s aan, waar je kan genieten in een uniek kerstsfeer

Oud en Nieuw in Milaan

Als je van plan bent om Oud en Nieuw in Milaan te vieren, zul je getuige zijn van spectaculaire vuurwerkshows en straatfeesten. Het Piazza del Duomo is het epicentrum van de festiviteiten, waar duizenden mensen samenkomen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen met een knal.

Kerst vieren in Milaan
Nieuwjaarsnacht in Milaan

Accommodaties in Milaan

Tijdens de kerstperiode kan het druk zijn in Milaan, dus zorg ervoor dat je je accommodatie ruim van tevoren boekt. Je hebt een breed scala aan opties, van luxe hotels tot gezellige boetiekhotels en appartementen. WIj stellen alvast deze toppers hier voor.

Back to top button