Uitgelicht

Een lekkere Italiaan in Leuven ?

Leuven, studentenstad bij uitstek telt enkele fantastische Italiaanse restaurants voor wie wil genieten van de smaak van Italië. Hier zijn een paar aanbevelingen voor een lekkere Italiaan in Leuven

Ristorante Rossi | Authentieke Italiaanse Smaakervaring

Ristorante Rossi

Wist je dat Gault&Millau chef Felice Miluzzi in 2017 uitgeroepen heeft tot beste Italiaanse chef van het land ? Een Italiaan in Leuven om te ontdekken dus ! Bij slowfood restaurant Ristorante Rossi is aandacht voor authenticiteit maar ook ruimte voor experiment. “Luxe van de eenvoud” noemt hij zelf zijn keuken. Dit is geen traditioneel Italiaans restaurant met een menukaart die bol staat van de meest gekende Italiaanse gerechten. Dat de Italiaanse keuken véél meer te bieden heeft is één van de punten die de chef duidelijk maakt. Hij kiest volop voor biologische producten die hij zelf miticuleus gaat selecteren bij kleine producenten. Naast de fantastische menukaart kan je hier ook een schitterend gamma van Italiaanse natuurwijnen proeven.
Ristorante Rossi, Standonckstraat 2 Leuven

La Stanza | Italiaanse gezelligheid in Leuven

La Stanza Leuven

Nog een trattoria waar de eigenaar zelf achter het fornuis staat. Chef Massimiliano Tocci haalde niet alleen de media met zijn verse pasta’s. De man trakteert nogal eens een jarige in zijn restaurant La Stanza op een ware operaserenade. En dat de man kan koken smaak je, terwijl je hoort dat hij ook een heel goeie operazanger is !
La Stanza, Mechelsestraat 106, Leuven

Zoff | Italiaans culinair genot met bijhorende winkel Gigi

Zoff & Gigi

Max Ciofi brengt de traditionele Italiaanse keuken op je bord met hier en daar een verrassende toets. De zaak ademt nostalgie uit naar het Italië zoals Max het kent uit de verhalen van zijn ouders. In de bijhorende winkel Gigi kan je Italiaanse producten kopen. Denk vooral aan schitterende artisanale producten die je niet in de supermarkt zal terug vinden. Ook ingrediënten kan je volop vinden. Wat dacht je van de typische citroenen die gebruikt worden om zelf limoncello te maken ? Zoff & Gigi verwijzen trouwens naar 2 idolen uit het Italiaanse voetbal, Dino Zoff en Gigi Buffon.
Zoff, Mechelsestraat 25, Leuven

Guzzi | Het zusje van Rossi met haar biologische pizza met zuurdesembodem

Guzzi

Chef Felice opende Guzzi toen hij tijdens de lockdown dit prachtig pand te koop zag staan. De biologische pizza met zuurdesembodem is tot ver buiten Leuven bekend. De topping wordt bereid als een apart gerecht en daarna pas op de bodem gelegd. Smaakbommetjes ! Je kan hier ook net als bij Ristorante Rossi terecht voor een lekkere cocktail.
Guzzi, Frederik Lintsstraat 5 in Leuven

Back to top button