CampaniaNapels

Corso Vittorio Emanuele in Napels

Corso Vittorio Emanuele is een schilderachtige straat in Napels. Als je de stad bezoekt, is een van de straten die u niet mag missen Corso Vittorio Emanuele. Deze straat, die langs de voet van de Vomero-heuvel loopt, biedt een prachtig uitzicht op de stad en de baai, en ook interessante architectuur en geschiedenis.

Corso Vittorio Emanuele werd gebouwd in de 19e eeuw door koning Ferdinand II, die een nieuwe weg wilde creëren die Mergellina met het historische centrum zou verbinden. De straat heette oorspronkelijk Corso Maria Teresa, naar zijn vrouw, maar werd later omgedoopt tot Corso Vittorio Emanuele II, naar de eerste koning van het verenigde Italië.

De straat is ongeveer vier kilometer lang en heeft verschillende secties met verschillende kenmerken. Het eerste gedeelte, van Mergellina tot Piazza Amedeo, wordt omzoomd door elegante gebouwen en villa’s die dateren uit de 19e en 20e eeuw. Sommige daarvan zijn nu musea of culturele instellingen, zoals Villa Pignatelli, waar een kunstcollectie en een koetsmuseum te vinden zijn.

Het tweede gedeelte, van Piazza Amedeo tot Piazza Vanvitelli, is meer schilderachtig en panoramisch. Het volgt de bocht van de heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op Napels‘ bezienswaardigheden zoals Castel dell’Ovo, Castel Nuovo, Vesuvius en Capri. Langs dit gedeelte vindt u ook enkele historische monumenten zoals Palazzo Donn’Anna, een 17e-eeuws paleis dat nooit werd voltooid maar nog steeds indruk maakt met zijn barokke gevel, en Chiesa di Santa Maria del Parto, een kerk waar dichter Jacopo Sannazaro begraven ligt.

Corso Vittorio Emanuele in Napels
Palazzo Don’Anna

Het derde gedeelte loopt van Piazza Vanvitelli tot Piazza Dante Alighieri (ook bekend als Port’Alba) en is meer stedelijk en druk. Het kruist verschillende wijken die hun eigen identiteit en charme hebben. Zo is Chiaia een chique wijk met modieuze winkels en cafés.

Corso Vittorio Emanuele in Napels

Montecalvario is een levendige wijk met smalle straatjes en kleurrijke gebouwen; San Giuseppe is een oude wijk met veel kerken en paleizen; Spaccanapoli is een beroemde straat die het oude centrum van Napoli in tweeën verdeelt.

Corso Vittorio Emanuele in Napels

Langs Corso Vittorio Emanuele kunt u ook verborgen pareltjes vinden die het verkennen waard zijn. Zo zijn er verschillende trappen die naar de Vomero-heuvel leiden waar u kunt genieten van meer uitzichten of attracties kunt bezoeken zoals Castel Sant’Elmo of Certosa di San Martino .Er zijn ook kabelbanen die u gemakkelijk naar boven of beneden kunnen brengen[ en er zijn ook tuinen en parken die groene ruimtes bieden voor ontspanning of recreatie.

Back to top button