CampaniaGastronomieNapelsUitgelicht

Top 3 Restaurants in Napels

Napels is wereldberoemd als dé stad waar de beste pizzabakkers te vinden zijn. Of dat al of niet klopt laten we aan jullie oordeel over. Maar wat wél klopt is dat er naast de vele pizzazaken ook héél lekkere restaurants te vinden zijn. Wij vroegen aan enkele Napolitanen welke hun favoriete plaatsen zijn om uit te eten en deze  Top 3 restaurants in Napels werden het meest genoemd..

Il Ristorantino dell’Avvocato

Top 3 restaurants in Napels

Dit restaurant heeft ondanks zijn benaming niks te maken met de advocatuur. Hier kan je kiezen uit verschillende gerechten waar de typische ingrediënten van de Napolitaanse keuken centraal staan, af en toe met een toets waar nieuwe technieken gebruikt worden.
Er zijn ook twee “proefmenu’s” voorzien voor wie moelijk kan kiezen. Het ene met vooral vis en zeevruchten, het andere met typische vleesspecialiteiten. Deze plaats is ideaal voor wie de heel uitgesproken smaken van de Napolitaanse keuken wil proeven in een hedendaags kader.

Ciro a Mergellina

Top 3 restaurants in Napels

De naam van het restaurant is ontleent aan de buurt in Napels waar het sinds vele jaren te vinden is, Mergellina. Mergellina gekend om zijn mooie promenade met panoramisch zicht op de zee en de Vesuvius in de verte is één van de mooiste plekjes in de stad. Het restaurant heeft een divers aanbod aan verse vis en zeevruchten waarbij mosselen, kreeft en zwaardvis het hoofdingrediënt vormen.

Umberto

Top 3 restaurants in Napels

Umberto opende haar deuren in 1916 en is sinds vele generaties in handen van dezelfde familie. Het restaurant biedt de Napolitaanse klassiekers zoals spaghetti met mosseltjes, gezouten kabeljauw en natuurlijk pizza. Deze plek is heel gezellig en basic ingericht en is een vaste stek voor vele Napolitanen. Bijzonder aan deze plek is ook de kunstwerken die er aan de muren te vinden zijn. Iedere twee maanden mag een andere kunstenaar zijn werken er aan de muren hangen.

Back to top button