AgriturismoAgriturismo in ToscaneLogeren in ItaliëToscaneUitgelicht

Agriturismo Podere Conte Novello nabij Livorno

Agriturismo Podere Conte Novello in de nabijheid van Livorno en de Toscaanse kust is naast een schitterende accommodatie ook een wijnhuis. De eigenaars van deze prachtige site die trouwens ook vakantieverblijf Il Pelato uitbaten vertellen ons over hun agriturism, heerlijke wijnen en de prachtige omgeving waar niks onvindbaar is..

Kan je ons iets vertellen over de start van Podere Conte Novello?
Onze agriturismo Podere Conte Novello is gestart in 2015 maar de eigenaars hadden in de buurt al een andere agriturismo : Il Pelago. Fattoria Casa di Terra hun wijnhuis startte in 2002.

Waar zijn jullie precies gelegen in Toscane ?
De twee agriturismo’s zijn gelegen in Marina di Castagneto, een klein plaatsje langs de Etruskische kust, heel dicht bij de zee. We zijn omgeven door het platteland van Bolgheri, een vaste stek voor al wie van lekker eten en wijnen houdt.

Agriturismo Podere Conte NovelloAgriturismo Podere Conte NovelloHoeveel appartementen bieden jullie aan ?
In totaal hebben we 15 appartementen die volledig privaat zijn dus zonder gemeenschappelijke delen. Elk appartement heeft een keuken en kleine woonkamer en badkamer. Sommige appartementen hebben 3 verdiepingen, anderen één verdiep. De meeste hebben ook een tuintje met tafeltje en ligstoelen om te relaxen. Niets beter natuurlijk om te ontbijten of een andere maaltijd te gebruiken buiten bij heerlijk zomerweer !

Agriturismo Podere Conte Novello
Podere Conte Novello

En natuurlijk een zwembad !
Ja, de kinderen springen er vaak al in voor de ouders hun koffers uit de auto kunnen halen. Het zwembad is trouwens ook alleen toegankelijk voor onze gasten.

Agriturismo Podere Conte Novello

Jullie wijnproeverijen zijn nogal gekend blijkbaar..
Zeker, alle gasten die minstens 3 nachten bij ons logeren krijgen ene gratis wijnproeverij aangeboden. We organiseren deze met onze collega’s van de wijnwinkel die alle uitleg geven. Samen bepalen we wanneer daar tijd kan voor vrij gemaakt worden. Het is altijd fijn om onze gasten wat beter te leren kennen tijdens een wijnproeverij en hen de wereld van de wijnbouw te leren kennen.

Er is ook een barbecue aanwezig ?
Inderdaad in beide agriturismo’s is er een barbecue zone. Een plaats waar alles aanwezig is om samen met het gezin te genieten.

Agriturismo Podere Conte Novello
Podere Conte Novello

Zijn er supermarkten in de omgeving ?
Ja op minder dan 500 meter kan je de grootste supermarkt van de omgeving vinden waar je alles kan vinden. En op ongeveer een kilometer van hier kan je in het stadscentrum alle soorten van winkels vinden, restaurantjes, bars, koffiehuizen..

Agriturismo Podere Conte Novello
Podere Conte Novello

Welke plaatsen zou je willen aanraden aan lezers die jullie streek bezoeken ?
Dichtbij hebben we natuurlijk Castagneto Carducci, Bolgheri, Suvereto, Sassetta, Populonia en Volterra.. Dorpjes die perfect onze rijke geschiedenis, traditie en cultuur weergeven. Prachtige architectuur, oude kerkes, musea en overblijfselen uit lang vervlogen tijden..Je zal het er allemaal terug vinden.

Iets verderop en makkelijk bereikbaar, hebben we natuurlijk Pisa, Siena en Firenze, wereldvermaarde cultuursteden. Steden die ook bij je zoveelste bezoek blijven overweldigen.

Agriturismo Podere Conte Novello
Pelago

Kunnen lezers die niet met de auto reizen ook met het vliegtuig deze regio bereiken ?
De dichtste interantionale luchthaven is deze van Pisa op 70km ongeveer. En van daaruit kan je makkelijk met de trein ons bereiken of met een huurauto natuurlijk.

We zagen in de omgeving ook veel moutainbikers ?
Absoluut ! In de nabijheid van de beide agriturismo’s zijn er veel MTB routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Onze gasten gaan er vaak op uit met de fiets, racefiets of mountainbike.

Agriturismo Podere Conte Novello
Agriturismo Il Pelago, Castagneto Carducci (LI),Toscana, Italia

Jullie wijnen en olijfolie zijn hier ook te koop ?
Het is uiteraard geen verplichting maar we zien weinig klanten vertrekken zonder enkele flessen van onze wijnen of olijfolie. We krijgen nadien nog vaak een mailtje of foto van onze gasten die thuis genieten van onze producten. Heerlijk ! We verkopen onze producten zowel aan de receptie als in de wijnwinkel bij het wijnhuis.

Ligt jullie wijn in de Belgische of Nederlandse rekken ?
Zeker, we hebben verschillende zaken in België en Nederland die onze wijn verkopen. Een korte zoektocht op Google zal zeker enkele zaken in je omgeving opleveren waar je deze kan kopen.

Bedankt voor het fijne gesprek !

Website van beide agriturismo’s kan je hier vinden :
Podere Conte Novello : klik hier 
Il Pelago : klik hier

Back to top button