CampaniaNapels

Napels bezoeken | Onze tips

Napels is een topbestemming die elke toerist blijft raken. Wie Napels één keer gezien heeft komt vaak terug. Waar ook je interesse ligt als toerist, Napels kan het je geven. Napels bezoeken kan je met onze tips hieronder.

Geschiedenis van Napels

Opgericht in de 8e eeuw voor Christus door Griekse kolonisten uit Cumae, werd Napels oorspronkelijk “Neapolis” genoemd, wat “Nieuwe Stad” betekent. Het werd in de loop van de geschiedenis opgenomen door het Romeinse Rijk en werd een opmerkelijk cultureel centrum vanwege zijn nabijheid tot steden als Pompeii en Herculaneum. Na de val van het West-Romeinse Rijk ging Napels door een periode van instabiliteit en kwam het in handen van de Ostrogoten, Byzantijnen en Lombarden.

In de middeleeuwen nam de dynastie van de Anjou de controle over de stad en maakte het hun hoofdstad. Later, in de 15e eeuw, werd Napels geïntegreerd in de Kroon van Aragón, en pas in de 18e eeuw voegde het zich bij het Koninkrijk der Beide Siciliën onder de heerschappij van de Bourbons.

De 19e eeuw markeerde een transformerende periode voor Napels. De bewegingen voor Italiaanse eenwording, bekend als het Risorgimento, resulteerden in de integratie van de stad in het nieuwe Koninkrijk Italië. Ondanks uitdagingen in de 20e eeuw, waaronder de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, bleef Napels een centraal punt van cultuur en toerisme in Italië, beroemd om zijn erfgoed, muziek, keuken en natuurlijke schoonheid.

Historische monumenten van Napels

Napels is een stad met wereldwijd erkende historische rijkdommen. Sterker nog, het historische centrum van Napels is het op een na grootste UNESCO-werelderfgoedcentrum ter wereld. Napels bezoeken betekent zich overgeven aan de rijke geschiedenis van de stad. De oude stad herbergt tal van culturele bezienswaardigheden, zoals de Duomo di San Gennaro (de kathedraal van de stad), het Koninklijk Paleis en de Sansevero Kapel.

Op het eiland Megaride kunt u het Castel dell’Ovo ontdekken, ook wel bekend als het Ei Kasteel, het oudste kasteel van de stad. Volgens de legende zou de Romeinse dichter Virgilius een magisch ei in de fundamenten van het kasteel hebben verborgen.

De stad heeft ook diverse archeologische sites waar u meer kunt leren door een bezoek te brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum. Het herbergt een van ’s werelds belangrijkste collecties Grieks-Romeinse antiquiteiten, met veel voorwerpen afkomstig van opgravingen in Pompeii en Herculaneum.

Onder de mooiste wijken van Napels vinden we uiteraard het Centro Storico, maar ook de wijk Chiaia, bekend om zijn luxe boetieks, de wijk Posillipo, op een heuvel met uitzicht op de zee, en de wijk Vomero.

Napels bezoeken onze tips

Wat is het beste seizoen om Napels te bezoeken ?

Het beste seizoen om Napels te bezoeken hangt af van uw voorkeuren voor het weer en activiteiten:

Lente (april tot juni): Dit wordt over het algemeen beschouwd als een van de beste tijden om Napels te bezoeken. De temperaturen zijn mild, de bloemen staan in bloei en het aantal toeristen heeft nog niet zijn zomerse hoogtepunt bereikt.

Zomer (juli tot augustus): De zomermaanden kunnen erg heet en vochtig zijn. Hoewel dit het hoogseizoen voor toerisme is, wat betekent dat de bezienswaardigheden drukker zijn en de accommodatieprijzen hoger, is dit ook de tijd waarin de stad het meest levendig is

Herfst (september tot november): De temperaturen beginnen af te koelen, maar blijven aangenaam. Bovendien neemt de zomerse drukte af. Het is ook een goede tijd om lokale producten te proeven, zoals wijn en olijven.

Winter (december tot maart): De winters zijn over het algemeen mild, vooral in vergelijking met andere Europese regio’s. Dit is het laagseizoen voor toerisme, dus als u een rustigere ervaring en lagere accommodatiekosten verkiest, is dit een goede tijd om te bezoeken. Sommige hotels en attracties kunnen echter gesloten zijn of beperkte openingstijden hebben

Back to top button