LazioRomeStedenUitgelicht

Citytrip Rome : Onze tips & bezienswaardigheden

Plannen voor een citytrip naar Rome ? Hier alvast onze tips & bezienswaardigheden !

Begin je dag bij het Colosseum, het symbool van Rome en een indrukwekkend amfitheater uit de eerste eeuw na Christus. Vervolgens kunt u naar het Forum Romanum lopen, het politieke en religieuze centrum van het oude Rome, waar u de ruïnes van tempels, basilieken en triomfbogen kunt zien.

citytrip rome tips bezienswaardigheden
Colosseum Rome

Daarna kunt u naar het Pantheon wandelen, een prachtig bewaard gebleven tempel uit de tweede eeuw na Christus met een spectaculaire koepel. Je eerste dag kan je afsluiten met een bezoek aan de Trevifontein, de grootste en bekendste fontein van Rome, waar u een muntje kunt gooien om ooit terug te keren naar de stad.

citytrip rome tips bezienswaardigheden
Pantheon Rome

Het lijkt weinig op één dag maar als je deze bezienswaardigheden wil bezoeken heb je zeker heel wat tijd nodig. En uiteraard moet er ook nog een terrasje met ijsje en lekkere Italiaanse pasta bij..

Hier alvast onze favoriete restaurants in Rome : klik hier

Je tweede dag kan je starten aan het Vaticaan, de kleinste staat ter wereld en de “hoodzetel” van de paus. Je kan de Sint-Pietersbasiliek bewonderen, de grootste kerk ter wereld met een indrukwekkende koepel ontworpen door Michelangelo.

citytrip rome tips bezienswaardigheden
Vaticaan

Bezoek daarna de Sixtijnse Kapel, waar u het beroemde plafond geschilderd door Michelangelo en andere meesterwerken van de renaissancekunst kunt zien. Vervolgens kunt u naar het Sint-Pietersplein gaan, het hart van het Vaticaan en een prachtig voorbeeld van barokke architectuur.

citytrip rome tips bezienswaardigheden
Sixtijnse kapel

Daarna trekken we naar de Galleria Borghese , een elegant museum dat een schitterende collectie schilderijen en sculpturen herbergt. Ten slotte kunt u uw dag afsluiten met een wandeling door Villa Borghese, een groot park met tuinen, meren en monumenten.


E zijn twee belangrijke luchthavens in Rome : Fiumicino (FCO) en Ciampino (CIA). Er zijn verschillende opties zijn om vanaf deze luchthavens naar het stadscentrum te reizen: de trein (Leonardo Express), de shuttle bus (Terravision) of de snelste maar ook duurste optie : de taxi.

Een citytrip naar Rome betekent keuzes maken..De stad heeft zoveel bezienswaardigheden en tips, uiteraard is dit slechts een selectie maar de grootste highlights van Rome heb je zo wel al gezien !

Back to top button