VenetiëVeneto

Magisch Venetië tijdens kerstvakantie

Venetië verandert in een winterwonderland tijdens de kerstvakantie en biedt bezoekers een unieke en magische ervaring. Van kerstmarkten tot gondeltochten door verlichte grachten, hier is jouw gids voor de betoverende kerstsfeer van Venetië.

Verken Kerstmarkten op Piazza San Marco

Kerstmarkt in Venetië

Venetië komt helemaal in de kerstsfeer op Piazza San Marco. Laat je er onderdompelen in de feestelijke sfeer van de kerstmarkten, waar sfeervolle kraampjes alles aanbieden, van ambachtelijke kunst tot verrukkelijke seizoenslekkernijen. De perfecte plek om unieke cadeaus te vinden en de kerststemming op te snuiven.

Middernachtmis in Historische Venetiaanse Kerken

Ervaar de ware essentie van Kerstmis door de Middernachtmis bij te wonen in één van de historische kerken van Venetië. De eeuwenoude kerken zijn versierd en creëren een serene en spirituele sfeer. Een prachtige manier om Kerst en eindejaar te vieren in dit culturele en religieuze bolwerk.

IJspret in Campo San Polo

Ijspret in Campo San Polo

Voor een vleugje winterplezier ga je naar Campo San Polo en glijd je over het ijs in een feestelijke omgeving. IJspret in Venetië is een heerlijke activiteit voor bezoekers van alle leeftijden en biedt een uniek perspectief op de charme van kerst en eindejaar de stad.

Gondeltochten te midden van Kerstverlichting

Een essentiële Venetiaanse ervaring krijgt tijdens het kerstseizoen een extra dosis magie. Maak een romantische gondeltocht door de grachten versierd met twinkelingen en feestelijke versieringen, wat resulteert in een onvergetelijke kerstherinnering.

Murano tijdens de Kerstvakantie

Waag je naar het nabijgelegen eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie. Hier kun je prachtige met de hand vervaardigde glazen kunstwerkjes kopen en een stukje van het artistieke erfgoed van Venetië mee naar huis nemen.

Genieten van Venetiaanse Kerstgerechten

Kersthapje

Verwen je smaakpapillen met de smaken van Venetiaanse kerstgerechten. Proef van traditionele gerechten zoals baccalà mantecato en risotto al nero di seppia en geniet van de zoetheid van pandoro, een lokaal kerstgebak.

De Verlichte Straten in Venetië tijdens de Kerstvakantie

Maak een ontspannen wandeling door de smalle straatjes en pleinen van Venetië en bewonder de feestelijke verlichting en decoraties. Laat je omringen door de magische sfeer terwijl de stad oplicht met kerst, wat zorgt voor perfecte fotomomenten op elke hoek.

Kanaalvaarten voor een Spectaculair Oud en Nieuw

Eindejaar in Venetië

Als je bezoek zich uitstrekt tot Oudejaarsavond, mis dan niet de kans om te vieren langs het Canal Grande. Doe mee aan een kanaalvaart om spectaculaire vuurwerkshows, livemuziek en een levendige sfeer te beleven en het nieuwe jaar in ware Venetiaanse stijl te verwelkomen.

Back to top button