AgriturismoAgriturismo in UmbriëLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëUitgelichtUmbrie

BORGO CASTELLO PANICAGLIA IN UMBRIË

In Borgo Castello Panicaglia verblijven betekent Umbrië beleven in al zijn vormen. De borgo heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot de 13de eeuw en koppelt authenticiteit aan dagelijks comfort in het groene hart van Italië.

Vlakbij het authentieke dorpje Nocera Umbra was Castello Panicaglia strategisch gelegen op een heuvel langs de weg naar Assisi. Op de website lees je meer over de boeiende geschiedenis van de borgo, een verhaal over Paus Pius IX, kardinalen en ridders..

BORGO CASTELLO PANICAGLIA

Het landgoed op 800 meter hoogte telt 18 schitterend ingerichte kamers met verschillende kamertypes, allen landelijk ingericht met aandacht voor de eeuwenoude geschiedenis en tradities.

De dikke muren en plafonds met houten balken zijn typerend voor iedere kamer in de borgo, elk heel knus en gezellig ingericht, inclusief eigen badkamer.. Er zijn kamers voor 2/3 personen en grotere voor families tot 6 personen, sommige kamers hebben een kitchenette.

BORGO CASTELLO PANICAGLIA

Elke kamer en prijzen zijn te vinden op de website, klik hier

BORGO CASTELLO PANICAGLIA
BORGO CASTELLO PANICAGLIA

Voor de kinderen is er uiteraard een omheind zwembad aanwezig. Maar er zijn ook andere leuke activiteiten die op hen wachten zoals pizza bakken, wild spotten in de natuur, hutten bouwen, speurtochten en méér.

BORGO CASTELLO PANICAGLIA

Verblijven in Borgo Castello Panicaglia betekent ook proeven van nieuwe ervaringen. Zo zijn er kookworkshops, truffeljacht, outdoor film kijken mogelijk.Er worden sinds afgelopen jaar ook yoga arrangementen, wijncursussen en kunstworkshops georganiseerd. Zo worden naast de familievakanties het aanbod uitgebreid

Trouwen in Italië zit sinds jaren in de lift. Ook hiervoor kan je terecht in de borgo. In een waanzinnig romantisch decor worden sinds jaren bruiloften georganiseerd, alle info hier

BORGO CASTELLO PANICAGLIA

In de Osteria Panicaglia kan je terecht voor puurheid, verse ingrediënten uit de tuin, Umbrische gerechten en een dagelijks wisselende menukaart. Je kan trouwens ook hiervan genieten van de specialiteiten van het huis als je geen gast van de agriturismo bent.

BORGO CASTELLO PANICAGLIA
BORGO CASTELLO PANICAGLIA

We kunnen uiteraard niet voorbij gaan aan het “groene” karakter van de omgeving waar je verblijft. Umbrië is écht het groene hart van Italië. Het hele jaar door is deze streek een kleurenpallet. Je kan in de omgeving terecht voor wandelen en fietsen maar ook watersport, paardrijden en zelfs deltavliegen.

Borgo Castello Panicaglia is een aanrader voor de meerwaardezoeker die méér zoekt dan gewoon een plek om te overnachten. Dit is een plek om je te laten verrrassen, de omgeving opnemen en genieten in alle comfort

Website : www.borgocastellopanicaglia.com
Instagram Facebook Tripadvisor

Back to top button