B&B UmbriëBed & BreakfastLogeren in ItaliëUitgelichtUmbrie

B&B Il Giardino di Matilde in Perugia

Gepamperd worden..Het is een uitdrukking die we echt wel kunnen gebruiken als we het hebben over deze Bed & Breakfast…In positieve zin natuurlijk ! In B&B Il Giardino di Matilde in Perugia komen alle gasten in een nette, informele, rustige en comfortabele omgeving terecht. Hier voel je je thuis . De B&B heeft een aparte inkom, netjes gescheiden van het privé gedeelte. De twee kamers beschikken over elk over een stukje terras. Marina, de gastvrouw, vertelt volop over haar Bed & Breakfast.

Marina, kan je ons iets meer vertellen over de start ?

Ik stapte in dit verhaal zonder enige ervaring. Van opleiding ben ik advocate en ik werkte lange tijd voor een organisatie die de aanvragen voor subsidies regelt voor lokale bedrijven uit Perugia en omgeving. Ik zag in mijn omgeving verschillende mensen een gastenverblijf opstarten en wilde dat ook doen. Ons huis was er perfect voor geschikt en snel konden we de eerste gasten ontvangen… Matilde is trouwens de naam van onze dochter !

Waar komen je gasten vandaan?

De meeste gasten zijn Italianen, ongeveer 20 percent komen uit andere Europese landen. We hebben sowieso veel mensen die hier komen logeren omdat ze stage lopen in de nabijgelegen ziekenhuizen of studenten die voor korte tijd aan de universiteit een college volgen.

Engels is de voertaal ?

Onze buitenlandse gasten kunnen altijd geholpen worden in het Engels en ik spreek ook een aardig mondje Frans.

Dus niet enkel toeristen komen hier langs ?

Nee, zoals daarstraks aangegeven hebben we ook mensen die hier komen om te werken of studeren. Maar toeristen die hier komen willen vooral de ideale combinatie van rust in de nabijheid van het historische centrum van Perugia vinden. Te voet ben je maar een kwartiertje onderweg, 2.5km om precies te zijn.

Hoeveel kamers heb je ter beschikking ?

Wij hebben twee kamers met elk een aparte badkamer. Daarnaast natuurlijk ook een gemeenschappelijke keuken en een leefruimet met tv (er is ook tv op de kamer) en een kleine bibliotheek.

Ook wielertoeristen komen hier soms?

Ja we hadden al gasten die deze plaats kozen omdat ze hier hun (dure) koersfiets in een volledig afgesloten garage kunnen stallen. Blijkbaar is dat soms een probleem in andere gastenverblijven waar ze hun fiets in de kamer moeten plaatsen..

Er is veel aandacht voor mindervaliden ?

Alles is hier op het gelijkvloers bij B&B Il Giardino di Matilde in Perugia. Ik kan je verzekeren dat dit in geheel Italië niet makkelijk te vinden is. Vroeger bouwde men veel smalle gebouwen in meerdere verdiepingen met steile trappen. Hier kan iemand die minder mobiel is zonder problemen alle ruimtes benutten.

Wanneer is het beste moment om Perugia te bezoeken?

Zonder twijfel tussen 1 januari en 31 december..;-)  Nee, eerlijk, Perugia heeft zoveel te bieden inzake musea, kerken, restaurantjes, bars, uitgaansgelegenheden, hier kan iedereen altijd terecht. Voor ieder wat wils, het hele jaar door.

Zijn er specifieke gerechten die je onze lezers wil laten proeven ?

Helaas mag ik zelf niet koken voor de gasten. De wetgeving is hier heel streng, een B&B mag enkel ontbijt serveren. Maar tijdens bepaalde feestmomenten in het jaar maak ik wel es iets speciaal. De “Torta di Pasqua” (Paastaart) is typisch voor Umbrië en Le Marche. Het is een taart met eieren en kaas als hoofdingrediënten. Zéér lekker  !

Zijn er nog nieuwigheden die je uw gasten wil aanbieden ?

Wel, een barbecue komt er aan, we hebben tenslotte een leuk terras waar je op zomerse avonden hiervan kan genieten.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming ?

Ik hou enorm van Zuid-Frankrijk. Saint-Remy is één van mijn favoriete bestemmingen . Ik hou van die typische dorpjes met hun typische architectuur.

Wat doe je het liefst als uitbater van een Bed & Breakfast ?

In mijn vorige job kon ik bedrijven helpen met het begeleiden van hun subsidieaanvraag. Hier kan ik mensen gelukkig maken door hun verblijf zo leuk en gezellig mogelijk te maken.

Mogen de gasten huisdieren mee brengen ?

Ja hoor wij aanvaarden huisdieren, geen probleem. Ze moeten wel vrede sluiten met onze kat !

Contact :
Il Giardino di Matilde
Via Apponi 20
06126 – PERUGIA

Tel.+39 075.34050
Cell.+39 340.2900791
e-mail: info@ilgiardinodimatilde.it
Web : www.ilgiardinodimatilde.it

Back to top button