AgriturismoAgriturismo in UmbriëLogeren in ItaliëRegio's en StedenUitgelichtUmbrie

Genieten in een luxueus landgoed : Incantico nabij Assisi

Incantico is een afgelegen luxueus landgoed in het hartje van Italië.

Een magische bestemming in een uniek natuurpark. Een ideale plaats voor wie op zoek is naar de ultieme relaxatie in een luxueuze omgeving, op slechts 12km van Assisi, gelegen op de Subasio heuvels. U kent ze wel, de eindeloze lappendekens van schitterende landschappen..waar je ook kijkt…
Deze omgeving biedt talrijke mogelijkheden voor lange wandelingen en de waterval op het domein zorgt zelfs op de heetste momenten voor afkoeling. Op het landgoed kan je vele kunstwerken aantreffen, genieten van zeer diverse uitkijkpunten om de natuur rondom te bewonderen of mediteren en relaxeren op uitgekiende stiltepunten.

Een bubbelbad, meer, waterval, uniek zwembad….Samen met Andreas en Anton, die verantwoordelijk zijn voor de uitbating, ontdekten we dit pareltje.


Alles ziet er hier zeer recent uit, klopt dat ? 

Wij zijn operationeel sinds 3 jaar. Zoals je kan zien is dit een enorm project. Maar liefst 15 hectare natuurpracht, de combinatie met de kunstwerken in het domein, de accommodaties die discreet zijn ingeplant, alle faciliteiten…Dit is helemaal anders dan een kleine agriturismo ofzo verbouwen..Het idee was om een plaats te creëren waar gasten kracht kunnen uit putten, een katalysator voor creativiteit, ontdekken van jezelf, je kunnen… Dit is ook alleen maar mogelijk geweest omdat we vanaf de eerste dag ons omringden met getalenteerde professionals die elk in hun vak de hoogste kwaliteit konden leveren.

Vanwaar komen jullie gasten zoal?

We hebben vooral Russen en Amerikanen hier. Natuurlijk zijn er ook andere nationaliteiten die hier over de vloer komen, onlangs hadden we ook Belgen. We staan vooral bekend als landgoed waar groepen onze faciliteiten gebruiken om op een unieke plaats te brainstormen met hun management. Ons personeel spreekt Italiaans, Engels, Russisch en eigenlijk is alles mogelijk bij ons. Wij zorgen voor de best mogelijke invulling van ieders wensen.  Het merendeel van onze klanten zijn hoge standaarden gewoon en die willen wij hier ook aanbieden.

 

Welk type gasten komt hier langs?

Meerwaardezoekers.. Mensen die op zoek zijn naar een rustpunt, weg van de dagelijkse stress in hun vaak hectische beroepsleven. Ze willen de perfecte balans tussen natuur & dagelijkse leven hier terug vinden. Families die hier komen genieten van elk moment samen…Zakenmensen kunnen perfect méér genieten van hun gezin terwijl ze alle facilitieiten hebben om hun zaken verder op te volgen. Het gebeurt vaak dat mensen ons zeggen dat ze én met hun gezin nieuwe dingen ontdekt hebben én voor hun zaak nieuwe mogelijkheden bedacht hebben.

Komen ze naar hier met eigen vervoer of regelen jullie transport? 

Onze gasten hebben steeds de mogelijkheid om door ons afgehaald te worden aan de luchthaven of  een treinstation in de buurt. We zorgen voor een taxi of een comfortabel minibusje. Natuurlijk zijn er ook veel gasten die zelf komen met de auto of een auto huren op de luchthaven

Hoeveel gastenverblijven zijn er ?

Er zijn hier 15 luxe gastverblijven (in houten chalet of  oude stenen huisjes) met alle comfort die je zou vinden in een hotel suite.
Elk verblijf heeft zijn eigen kleine privé tuin. Elk verblijf heeft een hi-end keuken, badkamer en airco..dit in combinatie met unieke decoratieve ontwerpen van lokale en Russische kunstenaars. Je zal in ieder verblijf unieke werken zien van Russische schilders uit de 20ste eeuw die zich meestal concentreerden op het leven in en rond de Russische theaters van hun tijd. Het is altijd onze bedoeling om comfort, luxe en kunst te verenigen.

 

Kunnen gasten hier het hele jaar terecht?

Ja, het hele jaar kunnen families of groepen hier terecht. Tijdens de zomer hebben we meer families die hier hun vakantie doorbrengen, tijdens andere periodes hebben we meer groepen die hier komen voor seminaries, teambuilding, yoga- of kunstonderricht. We hebben vele groepen voor heel uiteenlopende activiteiten maar de combinatie van natuur in een rustige omgeving is toch altijd het startpunt.

Incantico was altijd bedoeld als een ’think space’, een plaats waar nieuwe creatieve gedachten kunnen opgewekt worden. We hebben hier alle infrastructuur die nodig is. Op de meest onverwachte plekken kan je je hier met een groep afzonderen…Een klein amfitheater of een Romeinse zitplaats zijn er enkele van.

 

 

Zijn er speciale arrangementen die uw gasten worden aangeboden ?

Zeker, als ze willen paardrijden, wandelen, genieten van een sauna of de vele historische plaatsen in de omgeving ontdekken…Alles kunnen we voor hen regelen. We hebben de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde verzoeken steeds kunnen tot een goed einde brengen. Zowel op  het domeine als daarbuiten staan we altijd voor iedereen klaar.

En wat betreft ontbijt of culinair aanbod?

Wij verzorgen uiteraard een uitgebreid ontbijt en wanneer gasten hier willen eten zorgen we voor een privé kok. Er is hier trouwens ook een plek op het domein waar gasten een barbecue kunnen houden, op een werkelijk uniek plekje, omgeven door de natuur. Het spreekt voor zich dat we met de meeste restaurants in de buurt speciale arrangementen hebben waar Icantico gasten terecht kunnen.

Zijn huisdieren hier welkom?

Op aanvraag wel, ja. Het gebeurt niet zo vaak maar ze zijn zeker welkom.

Zijn er nieuwe activiteiten die of  mogelijkheden die jullie je gasten willen aanbieden de komende maanden of  jaren?

Wel, de eigenaar van dit landgoed Incantico is een beroemde Russische psychotherapeut die van bij de start hier ook kwam met groepen voor diverse cursussen. In de nabije toekomst willen we dit verder uitbreiden omdat we ook méer en méér vraag krijgen voor zulke initiatieven. De eigenaar, mijnheer Kroll is bekend voor  zijn exclusieve cursussen die gevolgd worden door managers, advocaten, acteurs, ondernemers en psychologen. Een andere activiteit de willen verder uitbreiden is het geven van cursussen zoals schilderen, beeldhouwen, muziek…. Je kan je wel inbeelden dat dit de ideale plaats is hiervoor ! Waar je ook kijkt, inspiratie is er overal te vinden.

 

Contact  :

Incantico
Frazione Porziano 95
Assisi (PG), 06081
Italia
Tel +39 3 407 370 072
Office +39 075 802 438
info@incantico.com

www.incantico.info

Back to top button