PerugiaRegio's en StedenStedenUitgelichtUmbrie

Bezoek Perugia

Bezoek Perugia met zijn Etruskische muren rond een prachtig middeleeuws centrum, deze prachtige hoofdstad van de regio Umbrië is ook een culturele hoofdstad bij uitstek, en de zetel van twee belangrijke universiteiten: Università Degli Studi, gesticht in 1308, en de University of Foreigners, de belangrijkste in Italië.

Perugia, heeft naast zijn enorme artistieke erfgoed ook andere troeven. De stad  organiseert evenementen met internationale faam, met name Eurochocolate (elk najaar) en Umbria Jazz (half juli).
Van de clubs van de stad tot de theaters, straten en pleinen, het hele historische centrum klinkt  en weerklinkt tijdens de levendige dagen van Umbria Jazz, waardoor een magische  sfeer ontstaat die overgaat in de plaatsen en geschiedenis van Perugia.

Perugia Jazz Festival  werd opgericht in 1973 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste jazzfestivals ter wereld.

Het festival trekt elk jaar duizenden bezoekers en presenteert een breed scala aan jazzstijlen, waaronder moderne jazz, fusion, avant-garde, latin jazz, blues en meer. Naast jazz worden ook andere muziekgenres gepresenteerd, waaronder pop, rock, klassieke muziek en wereldmuziek.

Het festival vindt gewoonlijk plaats in de maand juli en duurt ongeveer tien dagen. Optredens vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder theaters, kerken, pleinen en parken. Beroemde jazzmuzikanten van over de hele wereld hebben opgetreden op het Perugia Jazz Festival, waaronder Chick Corea, Miles Davis, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Pat Metheny, Wynton Marsalis, en vele anderen.

Tien dagen lang wordt het stadscentrum een ​​muzikaal dorp, met concerten en optredens, elk uur van de dag tot laat in de nacht.

En ondanks zijn prachtige middeleeuwse voorgevel is Perugia altijd een nogal innovatieve stad geweest. Het was  de eerste Italiaanse plaats om roltrappen op verschillende punten door de stad te bouwen, om zo  het makkelijker te maken voor voetgangers op weg naar het stadscentrum.

Back to top button