Evenementen & Geschiedenis & CultuurLazioRome

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea

Een bezoek aan Rome is nooit volledig zonder Vaticaanstad te zien. De hoofstad van het Christelijke geloof met de belangrijkste gebouwen en musea die aan het Christendom gewijd zijn.Hier is wat informatie over een bezoek aan het Vaticaan:

Vaticaanse Musea
De Vaticaanse Musea bevatten een uitgebreide collectie kunst en kunstvoorwerpen uit de hele geschiedenis, waaronder werken van Michelangelo, Rafaël en andere beroemde kunstenaars. De musea zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. met de laatste invoer om 16.00 uur

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea
Sixtijnse kape

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in het Vaticaan. Het is beroemd om zijn plafond geschilderd door Michelangelo. De kapel is open van maandag tot zaterdag van 9u tot 18u. met de laatste invoer om 16.00 uur

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea
Sint Pieters plein Rome

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is één van de grootste kerken ter wereld en bevindt zich in het Vaticaan. Het is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea

Vaticaanse tuinen

De Vaticaanse tuinen zijn een reeks tuinen en groene ruimtes in het Vaticaan. Ze zijn op bepaalde dagen van de week open voor het publiek, maar vooraf reserveren is verplicht.

Toegangskaarten

Toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel kunnen vooraf online of aan de kassa in het Vaticaan worden gekocht. Het is aan te raden om vooraf online tickets te kopen, dit bespaart je wachttijd in de rij. Er zijn ook touropties beschikbaar, waaronder skip-the-line toegang en een rondleiding.

Kledingvoorschrift

Bezoekers van het Vaticaan dienen zich gepast te kleden. Dit betekent dat u uw schouders en knieën moet bedekken en geen hoed of zonnebril moet dragen in de musea of basilieken.

Bezoek Rome : Vaticaanstad en musea

Back to top button