Agriturismo in UmbriëB&B UmbriëLogeren bij Belgen in ItaliëRegio's en StedenUitgelichtUmbrie

Cum Grano Salis, boutique B&B in Umbrië

“Cum Grano Salis” is een boutique-Bed & Breakfast die uitgebaat wordt door Vlamingen en ondergebracht is in een prachtige historische ‘Casa Colonica’ daterend uit 1882. 

Het huis met weelderige tuin en zwembad is gelegen op een heuvelflank aan de rand van een oud dorpje, Castello delle Forme, dat behoort tot de gemeente Marsciano in Umbrië, het groene hart van Italië. Vanuit de kamers en de tuin heb je een schitterend uitzicht op de Tibervallei en verscheidene omliggende dorpen en steden, waaronder Deruta, één van de belangrijkste keramiekcentra in Italië.

We zaten samen met de uitbaters van deze prachtige B&B !

Kan je ons iets vertellen over de start van jullie gastenverblijf ? Wanneer zijn jullie gestart ? Was je eerder al aktief in deze sector ?

Boutique-B&B Cum Grano Salis in Umbrië opende voor het eerst zijn deuren op 1 juli 2017. Paul was meer dan 15 jaar aktief als reisbegeleider voor een Belgische touroperator en Bart studeerde vroeger toerisme.

Waar komen je gasten vandaag ? 

De meeste van onze gasten komen uit België en Nederland. Doch nu en dan verwelkomen wij ook gasten uit andere Europese landen. Dit jaar konden we zelfs al onze eerste bezoekers uit de Verenigde Staten en uit Canada onderbrengen.

Zijn jullie gasten voornamelijk toeristen of komen ook zakenmensen logeren?

Tot nu toe hadden wij alleen toeristen. De meeste zijn koppels, doch het gebeurt ook dat families met teenagers ons bezoeken (de B&B is alleen voor volwassenen vanaf 14 jaar).

Hoeveel kamers bieden jullie aan ?

We hebben 3 mini-suites en een kleinere gastenkamer. De suites hebben grote, goed uitgeruste badkamers, zelfs met bidet en grote inloop-regendouches. Ze zijn bovendien voorzien van air-conditioning en satelliet-TV (met Nederlandstalige kanalen).

Wat maakt jullie locatie uniek ? Waarom kiezen gasten er voor om in deze omgeving te logeren ? 

Boutique-B&B Cum Grano Salis ligt uiterst centraal in Umbrië: je kan bijna elke plaats in Umbrië, zuid-Toscane of Noordoost-Lazio in minder dan een uur rijden bereiken. Vanuit het huis kan je ontelbare excursies maken (met de wagen, per motorfiets of fiets of zelfs te voet) naar historische plaatsen, bezienswaardigheden in de natuur of folkloristische of andere spektakels bjwonen. Wijzelf begeleiden onze gasten regelmatig naar zulke gebeurtenissen. En natuurlijk zijn de uitzichten vanaf ons huis of de tuin adembenemend, dit door onze unieke lokatie op een heuvel boven de Tibervallei.

Wanneer is het beste tijdstip om de omgeving te bezoeken?

Elk moment tussen eind maart en eind oktober is perfect, maar elke periode van het jaar heeft zijn eigen karakter en seizoen. In de lente (april en mei) vind je een zee van bloemen (bijvoorbeeld papavers) en is alles groen met milde temperaturen, de zomers zijn vrij heet en droog. Elke tijd van het jaar brengt ook andere gebeurtenissen: palio’s – historische wedstrijden tussen stadswijken – in de zomer en de lente, openluchtmuziekfestivals en sagra’s – lokale eetfestijnen in openlucht – in de zomer en natuurlijk de druiven- en olijvenoogst in de herfst.

Zijn er speciale arrangementen  die je kan aanbieden aan de gasten die de regio bezoeken?

We organiseren speciale all-in verblijven: we begeleiden onze gasten dan op thematische bezoeken, bijvoorbeeld met Pasen. We organiseren ook regelmatig een gezamenlijk bezoek aan een concert of een sagra of een wijnproeverij. We kennen de streek als geen ander en dat is één van onze sterke punten.

Zijn jullie vlot bereikbaar met het openbaar vervoer ?

Dit is niet één van onze troeven, in principe is het mogelijk, doch we raden aan een huurwagen te nemen (of naar hier te komen met eigen wagen).

Heb je grappige anekdotes, ervaringen ?

Zo zijn er natuurlijk veel. Een groep oudere dames vierde de verjaardag van één van hen gedurende het verblijf. Ze vroegen naar dansmuziek: al voor het ontbijt was de hele groep aan het swingen op ons panoramisch terras en dat op muziek uit de jaren zestig!

Zijn er streekgerechten die je je gasten wil aanraden tijdens hun bezoek ?

Probeer de umbricelli – een lokale pasta – met truffel of met ‘asparagi di bosco’, wilde asperges. Drink er een lekkere rode Sagrantino di Montefalco (DOCG) wijn bij. Ook de kazen (pecorino) en charcuterie (salame en salsiccia) uit Norcia zijn fantastisch.

Wat is voor jullie het leukste gedeelte aan het runnen van een gastenverblijf?

Onze gasten begeleiden op excursies of zelfs gewoonweg hen adviseren over toeristische bezienswaardigheden; vertellen over de geschiedenis van de streek.

Contact :

Cum Grano Salis, B&B
Via Madonna delle Grazie 13
Loc. Castello delle Forme
I-06055 Marsciano (PG)
Italia

Tel. Paul +39-331-4473021

E-mail: info@cum-grano-salis.eu

Web : klik hier

Back to top button