ToscaneToscane Special

Bezoek verrassend Poggibonsi in centraal Toscane

In het Val D’Elsa gebied liggen heel wat prachtige dorpen en steden die meer dan een daguitstap waard zijn. Wie in de buurt van Poggibonsi komt ziet onmiddellijk een stadje liggen die heel wat moois te bieden heeft. Bezoek Poggibonsi in centraal Toscane en ontdek haar bezienswaardigheden die altijd verrassen.

Geschiedenis en ligging van Poggibonsi in Toscane

Poggibonsi in de prachtige Chianti streek is een stadje met ongeveer 30.000 inwoners en ligt op 32km van Siena. In het Val D’Elsa gebied waar eeuwenoude cultuur en geschiedenis elkaar treffen.
De stad werd 2 keer bijna van de kaart geveegd. Aan de ene kant een eerste keer tijdens de 12de eeuw toen Florence werd aangevallen en anderzijds een tweede keer tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens een hevig bombardement. De stad heeft zich pas sinds enkele jaren terug op de kaart gezet. Voor en door het toerisme met talrijke renovaties en aandacht voor haar troeven. Poggibonsi is gelegen in het centrum van de schoonheden van Toscane. Inclusief steden en dorpen zoals Florence, Colle Val d’Elsa, Siena, San Gimignano, Volterra en Monteriggioni.

Bezienswaardigheden in Poggibonsi

De kerk van San Lorenzo, waar Karel VIII van Frankrijk en Girolamo Savonarola elkaar ontmoetten om de toekomst van Florence te bespreken is zeker de moeite waard om te bezoeken. Inbegrepen het heiligdom van Romituzzo, met de prachtige Madonna della van een onbekende kunstenaar uit 1300.

Bezoek Poggibonsi in centraal Toscane
San Lorenzo

Palazzo Pretorio is waar het stadhuis was gevestigd na de verwoesting van Poggio Bonizio in 1270. n 1862 bouwde men het nieuwe Palazzo Comunale
De Collegiatakerk van St. Maria Assunta is gebouwd boven de Romaanse parochiekerk van St. Maria di Borgo Marturi. Vooral gekend omwille van de “Resurrezione” van Botticini, en het houten beeld van St. Gregorio.

Bezoek Poggibonsi in centraal Toscane
Resurrezione” van Botticini

Het Medici-fort, gebouwd begin 1599 in opdracht van Lorenzo di Medici is een project dat onvoltooid bleef. Afgezien van de vijfhoekige Cassero (achterdek), die uitkijkt over de omliggende heuvels. Bovendien kan je ook het Parco Archeologico e Tecnologico di Poggio Imperiale bezichtigen. Je ontdekt de verschillende fasen van de nederzetting van de stad en overblijfselen bekijken die door de archeologen zijn ontdekt.

Voor de liefhebbers van de typische Italiaanse markten probeer op dinsdagmorgen de weekmarkt te bezoeken !

Back to top button