Uitgelicht

Ontdek Lajatico en Andrea Bocelli in Toscane

Ontdek Lajatico en Andrea Bocelli in Toscane en geniet van de rust, de schitterende heuvels die als in een fotoboek op je liggen te wachten om ontdekt te worden. Op een boogscheut van Volterra is deze parel van Toscane onmogelijk over te slaan.

Ontdek Lajatico en Andrea Bocelli in Toscane
Lajatico

Teatro del Silenzio van Lajatico

Dit is een natuurlijk amfitheater in het heuvellandschap waar grote beeldhouwwerken tentoongesteld worden van Igor Mitoraj, Arnaldo Pomodoro en Hans Peter Ditzler. Dit is inderdaad een “theater van de stilte” waar het grootste gedeelte van het jaar een absolute rust heerst, waar de beelden in alle stilte met de natuur verstrengeld zijn.

Ontdek Lajatico en Andrea Bocelli in Toscane

Andrea Bocelli in Teatro del Silenzio

Eén keer per jaar, begin augustus doorbreekt niemand minder dan Andrea Bocelli de stilte in Lajatico. Het is het geboortedorp van één van de beroemdste Italianen wereldwijd en sinds 2006 organiseert hij hier een concert in het “Teatro del Silenzio”. Er is plaats voor 10.000 mensen en het spektakel is altijd lang op voorhand helemaal uitverkocht. Een symfonisch orkest, koor en optredens van andere internationale grootheden zorgen voor een aparte sfeer in Lajatico.

Astronomisch observatorium van Lajatico

Wie de schitterende sterrenhemel boven Lajatico en Toscane van dichtbij wil zien kan hier terecht. Het observatorium bevindt zich in het gehucht Orciatico op 500 meter boven zeeniveau. Zonder lichtvervuiling naar de hemel kijken, waardoor je de sterrenhemel zoals nooit tevoren kan bewonderen. Tijdens “zwarte maan” weekends organiseren ze hier feesten voor amateur astronomen en kan je uw eigen telescoop opzetten. Doordeweeks is deze site voorbehouen voor wetenschappelijk onderzoek met universiteiten.

Kastanjefestival in Orciatico

In dit gehucht van Lajatico wordt iedere derde zondag van oktober het Kastanjefestival gehouden. Uiteraard met allerlei lokale culinaire producten en proeverijen in het centrum.

Festa sull’aia

Wie interesse heeft in de lokale traditie van landbouwgereedschap kan de vierde week van juni terecht in La Festa sull’Aia. Een ode aan de lokale traditie en gebruiken in de landbouw.

Back to top button