Regio's en StedenToscane

Heerlijk op reis naar Toscane | Onze tips

Op reis naar Toscane is altijd een goeie keuze. Deze regio heeft zoveel te bieden voor elk type reiziger. We tonen je graag verschillende mogelijkheden en bezienswaardigheden in Toscane en gaan dieper in op de mooiste streken van Toscane en waar je kan logeren in Toscane in agriturismo’s, bed & breakfasts, vakantiehuizen, campings & glampings..

op reis naar toscane

Wat is de mooiste streek van Toscane ?

Toscane heeft zoveel mooie streken en plaatsen. Toch plaatsen we de regio rond Siena en Florence als de mooiste streek van Toscane. Verrast ben je waarschijnlijk niet als je er ooit al je vakantie doorbracht. Deze streek telt zoveel bezienswaardigheden zoals historische gebouwen, kerken, schitterende musea en overweldigende paleizen..Alleen al in Florence kan je hier enkele weken vakantie aan wijden.

Ook liefhebbers van natuur en heerlijke Italiaanse wijnen vinden deze streek in Toscane de mooiste. Je kan er prachtige landschappen ontdekken die zo weggeplukt lijken uit een fotoboek. Hier een olijfgaard, daar een wijngaard, de dorpjes die er rond gebouwd zijn en de wijnhuizen die hier hun fantastische wijnen produceren. Zoveel redenen om deze streek toch de mooiste van Toscane te benoemen.

Wat moet je echt zien in Toscane ?

Florence en haar pracht en praal

op reis naar toscane

Ontdek de pracht en praal van Florence, de hoofstad van de regio Toscane. Ga binnen in de Duomo Santa Maria del Fiore, maak prachtige foto’s op de Ponte Vecchio of zoek een beetje groen op in de Boboli tuinen.

Lucca en haar stadsmuren

op reis naar toscane

Lucca, de stad van de beroemde componist Puccini is ook zeker een bezoek waard. Geniet van de leuke bars en restaurants in de oude binnenstad en een leuke tip is fietsen op de stadsmuren van Lucca !

Pisa de kunststad

op reis naar toscane

Wie denkt aan Pisa denkt onmiddellijk aan de scheve toren van Pisa, maar wist je dat Pisa een echte kunststad is ? Slenter rond op de Piazza dei Miracoli of bezoek de mooie Duomo.

Volterra één van de mooiste dorpjes van Italië

op reis naar toscane

De stad Volterra en haar bezienswaardigheden.. Helemaal ommuurd en met een prachtig historisch centrum waar een prachtige Duomo, enkele paleizen en een amfitheater op je wacht.

San Gimignano of het middeleeuwse Manhattan

op reis naar toscane

Bekijk de veertien eeuwenoude torens die er nog te vinden zijn. Herinneringen uit een ver verleden waar de rijkdom van een familie zich vertaalde in de hoogte van hun toren. San Gimignano heeft vele troeven om er een dag door te brengen.

Het machtige Siena

op reis naar toscane

Geen lijstje van plaatsen om zeker te bezoeken in Toscane zonder het wondermooie Siena er op. De stad waar twee keer per jaar de Palio van Siena te zien is met aankomst op de Piazza del Campo in schelpvorm. Bekijk de gotische paleizen die in elke ooghoek opdoemen en geniet van een terrasje op één van de schitterende pleinen in de stad. Logeren kan in één van de mooie agriturismo’s rond Siena, of kies een lekker restaurant in Siena en geniet volop.

Arezzo waar La Vita e Bella werd opgenomen

op reis naar toscane
Antiekmarkt Arezzo

Deze stad in het oosten van Toscane was ooit de plaats waar de absolute filmtopper La Vita e Bella werd opgenomen, slenter rond op de antiekmarkt van Arezzo. Bekijk de kathedraal van Arezzo en het fort en waan je een filmster op de vele filmlocaties in de authentieke stad Arezzo.

Wat is de mooiste stad van Toscane ?

Een moeilijke vraag..Algemeen beschouwd zegt men Siena is de mooiste stad van Toscane. En het klopt Siena is een prachtige stad samen met veel andere steden en dorpen in de drukst bezochte regio van Italië. We bespraken al eerder in dit artikel de troeven van Siena en één bijzondere troef die de stad heeft is dat je er steeds terug komt. Niettegenstaande het je zoveelste bezoek aan Siena is, kom je later altijd wel es terug langs. Het blijft een toeristenmagneet. In de zomermaanden soms nét iets te druk maar de vele bezienswaardigheden van Siena blijven aantrekkelijk. Wist je dat er zelfs een synagoge en Joods museum In Siena te vinden is ?

Wat is de beste tijd om Toscane te bezoeken ?

op reis naar toscane

Toscane is altijd mooi ! Of je nu in de winter, herfst, lente of zomer Toscane bezoekt.. Wie graag grote massa’s en drukte vermijdt kan best de zomermaanden vermijden in de grotere Toscaanse steden. Maar zelfs in juli en augustus kan je rustig een pittoresk dorpje bezoeken. Net zoals bij ons kan het in de wintermaanden behoorlijk koud zijn in Toscane en kan regen een stoorzender zijn bij een leuke uitstap. Denk vooral aan natte wintermaanden met soms enkele koude periodes en heel warme zomers. Maar door de hoogteverschillen in Toscane kunnen er heel wat temperatuursverschillen doorheen de regio optreden.

Back to top button