ToscaneUitgelicht

Tuscan Villas VIP of de ultieme Toscaanse ervaring in stijl

Tuscan Villas VIP  bezorgt haar klanten de ultieme Toscaanse ervaring in VIP style !  Agnetha pendelt al jaren tussen Nederland en Toscane en bouwde ondertussen een hechte band met de eigenaren van villa’s die ze aan haar klientieel kan aanbieden. We vroegen haar wat haar favoriete plekjes zijn..

Woon je momenteel in Italië,  Agnetha ?

Ik heb op verschillende plekken gewoond in Toscane. In de regio Pisa, Florence en op het eiland Elba. Sinds afgelopen winter ben ik Nederland. Na de Corona Crisis hoop ik snel terug te keren naar Italië, waarschijnlijk weer naar de regio Pisa.

Kan je ons wat meer vertellen over Tuscan Villas VIP?

Ik ben eigenaar van Tuscan Villas VIP. Ons motto is: Beleef Toscane in stijl in dé ideale villa mét unieke ervaringen! We bieden prachtige persoonlijk geselecteerde villa’s en vakantiehuizen in Toscane aan, in combinatie met echte Toscaanse ervaringen. Denk hierbij aan tours, workshops en proeverijen. Een familievakantie, groepsvakantie of romantisch samen. In het aanbod van Tuscan Villas Vip vind je zeker weten de perfecte plek, waarbij je het zo exclusief kunt maken als je zelf wil.

Wat is jouw favoriete plekje in Italië ? 

In de regio Pisa is Montescudaio één van mijn favoriete dorpjes in Toscane. Typisch Toscaanse huisjes en stenen steegjes in combinatie met prachtige vergezichten.

Welke plekken zou je onze lezers aanraden ?

Een hoop! Ik noem een aantal ‘out of the box’ plekjes, die minder bekend in de oren kunnen klinken.

Het Monte Amiata gebied met de Bagni di San Filippo Bronnen is prachtig in alle jaargetijden.
Abetone, een prachtige wandel-, fiets en skigebied in het noorden van Toscane.

Dagtrip Cinque Terre in buurregio Ligurië voor een hike excursie.
Casale Marittima, een pittoresk Toscaans dorpje in de heuvels achter de Toscaanse kust.

Pitigliano: een van de mooiste dorpjes van Toscane. Dit bijzondere tufsteen dorp ligt in het zuiden van Toscane, vlakbij de mooiste stranden van de Toscaans kust. Sorano en Massa Marittima liggen op de route en zijn ook zeker de moeite waard.

Elba, vanaf het vasteland is het slechts een uurtje varen naar dit prachtige eiland.


Een typisch streekgerechtje dat je voorkeur heeft ?

Tagliatelle al tartufo! Less is more, zeker met de verste producten die ze in Italië gebruiken. Dit gerecht kan je met verschillende soorten pasta maken, maar mijn favoriet is met tagliatelle:

200 gr. tagliatelle
Extra vergine olijfolie
Beetje zout en peper
Peper
Parmezaan om te raspen
Verse zwarte truffel om te raspen

Back to top button