GastronomieItaliaanse producten in BelgiëItalië bij onsMijn ItaliëUitgelicht

Italiaanse lekkernijen van Regina Paola

Op zoek naar authentieke Italiaanse producten? Dan ben je op het juiste adres bij Regina Paola uit het Oostvlaamse St-Pauwels (deelgemeente van St-Gillis-Waas). In de webshop kan je heerlijke voedingsproducten uit geheel Italië vinden en maandelijks kan je terecht in de winkel. Zaakvoerster Hilde Gillis vertelt ons alles over haar aanbood  Italiaanse lekkernijen van Regina Paola

Italiaanse lekkernijen van Regina Paola

Hilde, vanwaar komt de naam Regina Paola ?

Wel, we waren op zoek naar een Italiaanse persoon met een Belgische link om onze winkel herkenbaar te maken als plaats waar Italië en haar producten centraal staan. Regina Paola betekent Koningin Paola in Italiaans.  De Belgische link is natuurlijk de  Italiaanse roots van Paola Ruffo di Calabria…

Wanneer ben je gestart met de webshop?

Ik had het er al vaak over met familie en vrienden en In mei 2013 ben ik gestart. Onmiddellijk had ik heel positieve reacties.

Italiaanse lekkernijen van Regina Paola
?

Vanwaar de passie voor Italië en haar culinaire producten?

In 2012 woonden wij al es zes maanden in Italië. We waren eerder al Italië liefhebbers, maar dan hebben we pas écht de Italiaanse keuken en de Italiaanse manier leren kennen. Je kan er boeken mee vullen, die verscheidenheid, zoveel verschillende smaaktoetsen, verrassende combinaties..

Italiaanse lekkernijen van Regina Paola

Kopen jullie rechtstreeks bij de producenten ?

We importeren onze producten zoals wijnen, likeuren, olijfolie, pasta, antipasti, dolci,… rechtstreeks uit Italië. Door de jaren heen bouwden wij persoonlijke banden op met leveranciers en wijnhuizen uit de verschillende streken van Italië. Uiteraard  blijven we steeds op zoek gaan naar nieuwe artisanale producten. We ontdekken nog regelmatig nieuwe producten, leveranciers…Het is een zeer boeiende leefwereld waar altijd een leuke nieuwigheid voor onze winkel om de hoek loert.

Italiaanse lekkernijen van Regina Paola

Jullie webshop is de hoofdzaak maar men kan ook op bepaalde dagen terecht in jullie winkel?

De winkel is elke eerste weekend van de maand open. Vrijdag, zaterdag, zondag van 10u tot 18u. Ook open op Paaszaterdag, Moederdag, Vaderdag. En natuurlijk is de winkel bijna de volledige maand december open. Verder kan je altijd op afspraak in de winkel terecht.

Zijn er af en toe degustaties of workshops?

Er zijn 2 grote degustatieweekends (in juni en november) waarbij de verschillende producten geproefd kunnen worden. We proberen dan ook telkens enkele Italiaanse leveranciers uit te nodigen. Verder zijn er enkele kleine proeverijen, zoals rose degustatie, aperitivo- degustatie,….  Er komen ook weer workshops van zodra we terug de mogelijkheid hebben ivm de maatregelen tegen het Coronavirus.

Hoe snel hebben uw klanten hun bestelling in huis ?

Normaal gezien is de leveringstermijn max 5 werkdagen.

Zijn er nieuwigheden op komst ?

We zijn altijd op zoek naar nieuwigheden. Eind maart komt de prosecco van Giro d’Italia, de wedstrijdcuveè van deze wielerronde in het assortiment. En natuurlijk is de colomba, het typische paasgebak opnieuw in voorraad. We raden dan ook de lezers aan om regelmatig te kijken op onze webshop of in te schrijven op onze nieuwsbrief !

Bezoek de website en webshop hier : Regina Paola

Back to top button