SardinieVastgoed kopen in Italië

Premie van 15.000 € voor wie zich wil vestigen op Sardinië

Droom je van een leven op een zonnig eiland ? Misschien eens Sardinië overwegen ?

De regio Sardinië heeft een plan klaar om nieuwe inwoners naar het eiland te lokken. Wie zich op het schitterende eiland wil vestigen krijgt zelfs een premie van 15.000 euro !

Sardinië kampt al een hele tijd met een dalende bevolking. Vooral jongeren verlaten het eiland om hun diploma op het Italiaanse vasteland te gaan verzilveren. Dit betekent dat de actieve bevolking jaar na jaar kleiner wordt en de economische activiteit minimaal is. Daarom dit plan van maar liefst 45 miljoen euro , goed voor 3.000 premies aan wie zich op het eiland wil vestigen.

Een verhaal te goed om waar te zijn ? Nee, het is waar maar er zijn natuurlijk enkele verplichtingen aan verbonden. De premie van 15.000 euro moet gebruikt worden voor de aankoop of renovatie van een woning. De premie kan niet méér bedragen dan de helft van de renovatiekosten.

De ontvanger van de premie moet er ook permanent gaan wonen (residentie)  binnen de 18 maanden na aankomst op Sardinië. De premie is bedoeld voor bewoners en nieuwkomers.

Nog een interessant weetje als je het zou overwegen..Wist je dat SardinIië één van de hoogste concentraties heeft van honderdjarigen ? 33 inwoners per 100.000…

Back to top button