Cultuur en NatuurItalië bij onsUitgelicht

Boekentip : De Menselijke Maat – Roberto Camurri

Het debuut van Roberto Camurri is een aaneenschakeling van korte verhalen. Verhalen over vriendschap, liefde, leven en dood, de momenten die onze levensloop en persoonlijkheid bepalen.

Fabbrico is een dorpje in Emilia Romagna : weinig inwoners, twee straten, omgeven door velden… Fabricco is de stad waar Davide en Valerio elkaar ontmoeten en beste vrienden worden, en waar Davide en Anele de liefde ontdekken. Alles verandert wanneer Valerio besluit om Fabbrico te verlaten….Davide verliest zichzelf, zijn beste vriend en de vrouw waar hij van houdt…

Het boek vertelt verder de dagelijkse besognes van Elena en Mario, Maddalena, Luigi, Giuseppe en Bice, de oude dame die het café in de hoofdstraat open houdt…

Al deze personages zijn op zoek naar innerlijke vrijheid, voor zichzelf, voor hun vrienden, hun omgeving.. Op zoek naar antwoorden over de zin van hun leven.

De auteur Roberto Camurri (1982), is geboren in Fabbricio en woont nu in Parma. Hij is nog steeds verliefd op zijn geboortedorp Fabbrico. “A misera d’uomo” is zijn eerste boek.

 

Dit boek is te koop in De Standaard Boekhandel : klik hier

Back to top button