Cultuur en NatuurPiemonteSkigebiedenSportUitgelicht

199 Italiaanse skigebieden liggen op je te wachten

 

Skivakanties in Italië zijn altijd een mengeling van de typische Italiaanse gastvrijheid, heerlijke gourmet gerechten en prachtige skipistes waar rustig kan gesport worden, zonder de drukte die je soms op pistes in Frankrijk of Oostenrijk verhindert om relax te genieten

Er zijn talrijke ski resorts in Italië en vaak zijn deze beduidend goedkoper dan deze in andere landen. Een leuke budgetvriendelijke skivakantie weg van overvolle pistes waar kwaliteit en gezelligheid centraal staan ? Kom naar Italië !

Italië heeft 3 grote skigebieden inclusief de Dolomieten Superski waar zo’n 1200 kilometer pistes in door UNESCO beschermde berggebied op u liggen te wachten. Daarnaast zijn er welbekende plaatsen zoals Sestriere en Monte Rosa. Deze laatste, onbekende parel heeft maar liefst 180 kilometer pistes. Italiaanse skiresorts staan bekend om hun moderne liftinstallaties en prachtige pistes in een schitterend kader.

De beste familieresorts zijn te vinden in La Thulle en Passo Tonale en Claviere.

Sauze d’Oulx is bekend als een après ski resort bekend voor zijn vele bars en pubs. En andere blikvanger is Selva maar hier is de sfeer meer Oostenrijks dan Italiaans. Obers en diensters bestellen je graag in traditionele Tirolerkleding.

Voor “absolute beginners” is Bardonecchia een goeie keuze.

Skivakantie in Italië betekent veel meer dan alleen pizza en pasta na het sporten. De keuken in deze italiaanse berggebieden zijn sterk gekruid door Oostenrijkse, Zwitsers en Franse invloeden. Voor wie het iets meer mag zijn dan een lokale apres-ski chalet kan op vele plaatsen terecht in restaurants van hoge kwaliteit (sommigen met Michelin sterren), dit natuurlijk mét lokale topwijnen.

Natuurlijk mogen de snowboarders niet ontbreken…Cervinia heeft een paar prachtige pistes waar snowboarders zich onmidddelijk in hun sas voelen.

Back to top button