Camping / Glampings in ToscaneLogeren in ItaliëSienaToscane

Kamperen in Toscane : Camping Colleverde

Kamperen in Toscane

Als je een reis naar Toscane plant, één van de meest pittoreske en historische regio’s van Italië, dan is Camping Colleverde Siena een uitstekende keuze. Dit is kamperen in Toscane, in het hart van Toscane, is Siena één van de meest charmante steden in de regio, met zijn smalle straatjes, indrukwekkende middeleeuwse architectuur en heerlijke keuken.

kamperen in Toscane
centrum Siena waar Palio doorgaat

Met gemakkelijke toegang tot vele andere historische steden en dorpen, zoals Montalcino, Montepulciano, Monteriggioni en San Gimignano, biedt Camping Siena je de mogelijkheid om het beste van Toscane te verkennen terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid en rust van een kampeervakantie.

Kampeermogelijkheden bij Siena Camping

Camping Siena biedt een scala aan kampeermogelijkheden, van volledig ingerichte tent-bungalows tot mobiele huisjes met kitchenettes, tot staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Als je op zoek bent naar een kleinere optie, zijn de Villatent of de 2 Bed – Tent, beide met twee 1 persoonsbedden, uitstekende keuzes.

kamperen in Toscane
Tenten Camping Siena
kamperen in Toscane
Met de mobilhome op de camping Siena
kamperen in Toscane
Mobiele huisjes Camping Siena

Camping Colleverde Siena: Toegangspoort tot Toscane

Mobiele huisjes op Camping Colleverde

Voor degenen die een beetje meer comfort willen, bieden de mobiele huisjes met keuken het gemak van een kitchenette én badkamer, terwijl de mobiele huisjes zonder keuken een tweepersoonskamer biedt voor één of twee personen. En natuurlijk, als je reist met je eigen camper of tent, biedt Camping Siena staanplaatsen voor tenten en campers, met een uitstekende panoramische positie die de schoonheid van Siena aan de ene kant en de heuvels van de Chianti aan de andere.

kamperen in Toscane

Voorzieningen en diensten op Siena Camping

Siena Camping biedt verschillende voorzieningen en diensten aan om uw verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Het restaurant op het terrein, Colleverde, serveert authentieke Toscaanse gerechten. Klaar gemaakt met kwalitatieve ingrediënten of handgemaakte pizza’s uit een traditionele houtgestookte oven.

kamperen in Toscane
Restaurant Camping Siena

Het binnenste gedeelte van het restaurant is voorzien van airconditioning. Daarnaast is het terras omringd door planten en bomen, waardoor het een ideale plek is om te genieten van een maaltijd of een aperitief. Voor degenen die liever zelf koken, biedt het winkeltje op de camping vers brood en andere basisproducten aan.

Kamperen in Toscane op Camping Siena met het zwembad geopend van juni tot september, afhankelijk van het weer, en is omringd door bomen, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen na een dagje sightseeing. Het zwembadgebied omvat ook een bar, een klein veld voor beachvolleybal, tafelvoetbal en tafeltennis.

kamperen in Toscane
Zwembad Camping Siena
kamperen in Toscane
Hondenweide Camping Siena

Voor onze viervoetige vrienden is er een speciaal groen en omheind gebied waar ze vrij kunnen rennen en spelen. De receptie biedt toeristische informatie en advies over de te bezoeken plaatsen,. Ze werken samen met een touroperator die tijdens het seizoen vele verschillende soorten tours organiseert. Verder is er een mogelijkheid om je kleren te wassen en te drogen in de wasdienst. Bij de receptie kan je terecht voor alle informatie en ook buskaartjes voor het centrum zijn er verkrijgbaar.

Ligging van Camping Siena

Camping Siena ligt op een uitstekende locatie om het prachtige panorama van de stad van de Palio te bekijken en daarachter de prachtige heuvels van Chianti. Met bus 3 of 8 ben je goed verbonden met het historische centrum (2,5 km) en het FFSS-station (1,5 km). Als je met de trein arriveert, neem dan bus nr. 3 in de richting van Due Ponti of bus nr. 8 naar de camping. Als alternatief is het ongeveer 1,6 km lopen vanaf het treinstation.

Om vooraf te reserveren, ga naar www.sienacamping.com.

Camping Colleverde Siena: Toegangspoort tot Toscane

Back to top button