Hotel ToscaneLogeren in ItaliëLogeren in ToscaneToscaneUitgelicht

Hotel Canarco vlakbij de strandboulevard van Viareggio

Een klein familiaal hotel met een ziel, karakter..Dat is Hotel Canarco in Viareggio. Gastvrouw Cristiana en haar gezin staan altijd klaar om de gasten een schitterend verblijf aan te bieden. Ook veel Vlamingen en Nederlanders ontdekten door de jaren heen de charme van deze accommodatie.

Viareggio, het “Knokke van Toscane”

De badplaats Viareggio aan de Toscaanse kust, beschikt over uitgestrekte zandstranden en een bruisend nachtleven. Je kan op het brede strand volop genieten van de zuiderse sfeer en op de lange boulevard zijn tientallen restaurants en bars met terrasjes en winkels. Enkele lezers noemden het “Knokke van Toscane” en eigenlijk kan je ze geen ongelijk geven.

hotel in viareggio
Zandstrand van Viareggio

Daarnaast is deze Toscaanse parel uiteraard wereldberoemd door het jaarlijkse carnaval van Viareggio. Honderdduizenden mensen komen kijken naar dit spektakel dat over verschillende weken in de maanden februari en/ of maart plaats heeft.

De ligging van Hotel Canarco in Viareggio

Hoewel het hotel op slechts 150 meter van de strandboulevard gelegen is, kan je hier vooral rust ervaren. De omgeving is heel rustig zonder luidruchtige bars in de buurt. Je kan hier heel het jaar door, ook in het drukke zomerseizoen, genieten van een oase van rust. In de onmiddellijke omgeving heb je enkele leuke koffiebars, restaurants, een krantenkiosk en een prachtig dennenpark.

hotel in viareggio
Strandboulevard van Viareggio

Wie met de auto reist kan bij de accommodatie een parkeerkaartje kopen waardoor je voor slechts 3 euro per dag kan parkeren.
Wie met de trein doorheen dit deel van Toscane wil reizen kan het treinstation op slechts 500 meter van het hotel terug vinden. Je kan met de trein vlot en goedkoop reizen naar Florence, Pisa, Empoli, Lucca en veel andere toppers in de omgeving.
Kom je met het vliegtuig aan in de luchthaven van Pisa ? Dan spoor je met een speciale pendeltrein in een tiental minuutjes van de luchthaven naar Pisa Centrale (het treinstation van Pisa) en daar heb je ieder uur een verbinding naar Viareggio. Deze rit duurt een tiental minuten en vanaf het treinstation van Viareggio stap je in 5 minuutjes naar Hotel Canarco.

Genieten van alle rust in één van de 10 kamers

Hotel Canarco biedt 10 elegant ingerichte kamers, waarvan 2 met een eigen balkon. Alle kamers zijn volledig ingericht met een comfortabele douche, flatscreen TV, een kluisje, airco en uiteraard is er gratis WIFI voorzien.

hotel in viareggio
Eén van de kamers met balkon in Hotel Canarco

Er zijn kamers op de 1ste en 2de verdiep van het gebouw. Door het kleinschalige karakter van de accommodatie is er zowel overdag als ’s avonds geen voortdurend lawaai van aankomende of vertrekkende gasten. Wij ervaarden tijdens ons verblijf er vooral veel stilte.

hotel in viareggio
Ontbijt in Hotel Canarco

Een rijkgevuld ontbijt kan ook genomen worden in deze accommodatie. Tijdens de zomermaanden kan dit in de achtergelegen tuin waar je van vers fruitsap, jam en Toscaanse delicatessen kan genieten.

Voordelig naar het strand in Viareggio

Viareggio wordt door Belgen en Nederlands veel bezocht omwille van haar prachtig lang en breed zandstrand. Een gedeelte is publiek en daarnaast zijn er heel wat privé-stranden die toebehoren aan bijhorende strandbars. Hotel Canarco heeft een samenwerking met een strandbar zodanig dat gasten korting kunnen krijgen bij een bezoek aan het privé-strand.

Website en reserveren rechtstreeks bij de eigenaar : www.hotelcanarco.com
Email : info@hotelcanarco.com

Back to top button