Agriturismo in ToscaneLogeren in ItaliëSan GimignanoToscane

Borgo Poneta, klein paradijs nabij San Gimignano

Ergens halfweg tussen Siena en Firenze, uitkijkend op San Gimignano, zaten we samen met de gastvrouw en gastheer van Borgo Poneta. De vroegere boerderij met haar stallingen en woonhuis werden omgebouwd tot schitterende appartementen in typische Toscaanse stijl.

Waar kunnen onze lezers jullie vinden ?
Poneta is een heel klein dorpje op een heuvel nabij Poggibonsi. Vanuit onze accommodatie kijk je neer op San Gimignano. We zijn gelegen in “Poneta Borgo”, wat natuurlijk de naam voor onze accommodatie verklaart.
Borgo betekent “klein dorpje of gehucht” en Borgo Poneta is effectief een deeltje van Poneta. Poneta had vroeger een eigen landbouwgemeenschap met stallen, enkele kleine woningen en winkeltjes.

Borgo Poneta San Gimignano


Hoeveel appartementen hebben jullie ter beschikking voor de gasten ?
Wij hebben 7 appartementen die in onze website beschreven staan. Eentje kan er niet geboekt worden via de website : Melograno.. Dit appartement is ideaal voor grotere groepen omdat er een ingerichte keuken is waar makkelijk 12 mensen kunnen eten. Melograno is een ideaal appartement voor grotere groepen die samen enkele appartementen huren en in Melograno samen willen eten. Melograno is ook te huur als standaard appartement voor 2 personen.

Borgo Poneta San Gimignano

Kunnen gasten bij jullie ontbijten of lunchen ?
We kunnen dit aanbieden door samenwerking met externe catering maar we hebben bij de start van onze accommodatie gekozen om geen ontbijt of eten zelf te voorzien. We hebben weinig gasten die dit vragen.

Borgo Poneta San Gimignano

Jullie wijnhuis kan bezocht worden ?
Dat kan zeker op aanvraag. Dan kunnen we samen een bezoek aan de wijngaard en wijnkelder plannen. Bij aankomst ontvangen onze gasten ook altijd een heerlijk wijntje van ons. Natuurlijk willen de meesten dan meer weten over onze wijnproductie en volgt tijdens hun verblijf een bezoek aan ons wijnhuis.

Uniek is jullie kleine landbouwmuseum…
We nemen de bezoekers even mee in de tijd. We zien een grote interesse van onze gasten om te zien welke werktuigen hier vroeger gebruikt werden om het land te bewerken. We hebben stukken uit onze familie (van 1950 tot heden) en van andere agrarische bedrijfjes die hier vroeger aktief waren. Veel van onze gasten hadden zelf grootouders of overgrootouders die op het veld werkten en zijn heel geïnteresseerd hoe men hier vroeger het land bewerkte.

Borgo Poneta San Gimignano

Hoe groot is jullie domein eigenlijk ?
Wij hebben 65 hectares waarvan 20 voor de wijngaard en 10 voor de olijfgaard. We maken Chianti, rode wijn en Vernaccia di San Gimignano (witte wijn) en natuurlijk onze “extra vergine” olijfolie.

Jullie wijnen zijn hier te koop ?
We verkopen onze wijnen aan onze klanten, lokale privé klanten en uiteraard restaurants uit San Gimignano en omgeving. Het gebeurt vaak dat gasten ons vragen om wijn naar hun thuisadres in het buitenland te sturen, dat doen we natuurlijk met plezier.

Borgo Poneta San Gimignano

Blijkbaar is jullie schitterend zwembad heel erg in trek bij de kinderen, wat bieden jullie nog meer ?
We hebben verspreid op het domein enkele zones waar er ligstoelen, paraplu’s en tafeltjes staan om in alle rust met het gezin of de vrienden te genieten van een maaltijd of wijntje. We hebben 2 barbecue toestellen ter beschikking voor de gasten en ook een houtoven. Je kan hier ook wandelen  in de olijfgaard waar we enkele schitterende uitkijkpunten hebben om de prachtige omgeving te bekijken.

Borgo Poneta San Gimignano

Welke plaatsen in de omgeving wil je absoluut aanraden aan onze lezers of gasten ?
San Gimignano is natuurlijk de bekendste en een absolute aanrader maar ook Firenze en Siena zijn vlakbij.

Zijn huisdieren toegelaten ?
Zeker ! We houden van dieren en ze zijn welkom. Dan moeten ze natuurlijk wel samen leven met onze katten maar meestal levert dat alleen maar liefdevolle taferelen op tussen onze katten en die “vreemde hond”.

Komen er op korte termijn nog nieuwigheden in jullie aanbod ?
We starten binnenkort met de installatie van airco in alle kamers. Maar natuurlijk zijn we iedere dag bezig met alledaags onderhoud van onze bestaande installaties om die up to date te houden. 

Meer info ?
www.borgoponeta.it
info@borgoponeta.it
Tel :  +39 340 307 3429
Adres : Strada di Poneta 64, Barberino Val d’Elsa (Firenze) Italia
Boeken kan hier

Back to top button