Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse wijnen en wijnhandels in BelgiëItalië bij onsMijn Italië

Vinivivi, de heerlijkste Italiaanse wijnen bij u thuis geleverd

Vinivivi is de webshop van Viviane Dirckx . Begin 2018 gestart met in het assortiment de wijnen van Monteleone Vini di Passione met daarbij mooie cadeaus en heerlijke olijfolie.
Via Vini Vivi zijn de wijnen van Monteleone Vini di Passione nu voor iedereen online beschikbaar.

Viviane, vanwaar de passie voor Italiaanse wijnen ?

Als je mijn naam leest zou je het niet vermoeden, maar ik heb Italiaanse roots. Mijn mama, Teresa Monteleone (vandaar wines selected by Monteleone), is geboren in la bella Calabria. Ze emigreerde op 28-jarige leeftijd naar België en trouwde met mijn Belgische vader Bèrke Dirckx. Samen met mijn broer en zus ben ik tweetalig opgevoed. We kregen al het beste van de twee culturen van jongs af aan mee. Genieten van lekker eten en drinken heeft altijd een heel belangrijke rol gespeeld in onze familie. Jaarlijks op vakantie in Calabrië en onderweg stoppen om wijnhuizen te ontdekken, heeft tot deze uit de hand gelopen hobby geleid.

Vinivivi
Teresa Monteleone, mama van Viviane

“Wines selected by Monteleone” wat is het verhaal hier achter?

Monteleone Vini di passione is de wijnhandel van mijn broer, Theo Dirckx. Hij is invoerder van uitsluitend Italiaanse wijnen. Samen met zijn compagnon en medeoprichter Karel Ghoos, heeft hij met de eigenaren van de wijnhuizen door de jaren heen een persoonlijke band opgebouwd en hun beste wijnen geselecteerd. Traditie, respect voor de natuur en passie voor het vak zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van deze wijnhuizen. 

Vinivivi
Teresa Monteleone en Theo Dirckx

Selected by Monteleone Vini di passione staat voor een selectie van heerlijke wijnen. Fles voor fles met zorg geproefd, beoordeeld en in de eerste plaats geselecteerd omwille van hun goede smaak. Het gaat om wijnen afkomstig van wijnhuizen, met een beperkte productie en een familiaal karakter.  Al deze gepassioneerde wijnboeren werken met authentieke druivensoorten, typisch voor de streek.

Vinivivi

Zijn er bepaalde regio’s die meer in jullie aanbod verschijnen ? Waarom?

We hebben een assortiment van een 100-tal wijnen uit 10 verschillende regio’s. Aangezien Italië met zo’n 750.000 hectare aan wijngaarden, meer dan 500 verschillende druivensoorten, verspreid over 20 regio’s en over 1200 km, de grootste wijnproducent ter wereld is, bestaat onze sterkte er net in om in dat gigantische aanbod een overzichtelijke, betrouwbare en kwaliteitsvolle selectie aan te bieden, die ook nog eens betaalbaar is. We hebben wijnen uit de belangrijkste regio’s van Toscane tot Puglië, van Trentino Alto Adige tot Calabrië. Het grootste assortiment komt uit Piëmonte. Met de bekende Barolo en Barbaresco als aanvoerders behoort deze regio qua kwaliteit tot de absolute top. We hebben bovendien met deze streek de langste traditie. Onze eerste wijnboer Ciabot Berton werkt vanuit het idyllische La Morra in het hart van de Barolo streek. We komen er al meer dan 20 jaar voor onze persoonlijke voorraad.

Vinivivi
Viviane Dirckx

Welke is jullie favoriet bij rood of wit

Dat is een hele moeilijke vraag! Alles hangt af van de gelegenheid, welk gerecht je erbij eet, welk weer het is zelfs … Op een koude avond in februari bijvoorbeeld smaakt een Barbera D’Alba Bricco San Biagio (100% Barbera – wijnhuis Ciabot Berton) heerlijk bij een winterse risotto. Op een terrasje in de lente met vrienden zou ik een Langhe Favorita Alissa D.O.C. (100% Favorita – wijnhuis Ciabot Berton) bestellen. In de zomer drink ik stevast de Lumare van Tenuta Iuzzolini uit Calabrië(beste rosé van Italië volgens Luca Maroni). En bij zowat al mijn visgerechten geniet ik van de LANGHE DOC CHARDONNAY van Wijnhuis Ronchi uit Barbaresco (100% Chardonnay).

Vinivivi

Op onze website vind je onze favoriete recepten en kan je opzoeken welke wijn het best past bij jouw gerecht. We geven ook advies op maat wanneer je een speciaal etentje plant. Geef ons jouw menu en wij adviseren welke wijn er het best bij past.

Maar als ik één absolute favoriet moet kiezen en het mag een beetje ‘meer’ zijn, dan ga ik voor de Amarone della Valpolicella DOC van Tenuta Coffele uit Soave. TOPwijn.

Vinivivi

Leveren jullie zowel aan horeca als particulieren ?

Via de webshop van Vini Vivi verkopen wij zowel aan particulieren als aan horeca in gans België. Binnen de provincie Limburg leveren wij ook gratis vanaf een minimum besteding van 70 euro. Mijn broer verzorgt met Monteleone Vini di passione de contacten met de horeca.

Jullie organiseren ook proeverijen op aanvraag?

In het begin deden wij dat inderdaad, maar dat is jammer genoeg niet meer haalbaar. We combineren deze passie met een ‘gewone’ full-time job, dus dat werd wat veel. We bieden wel allerlei degustatiepakketten aan. Wil je al onze barolo wijnen proeven bijvoorbeeld, dan kan je een degustatie barolo aanvragen. Die pakketten stellen wij samen op vraag en volgens je smaak en budget.

Vinivivi

We organiseren ook twee keer per jaar een grote proeverij. Mijn broer en ik doen dat samen met het team van Monteleone en Vini Vivi. De volgende is gepland voor zondag 28 mei 2023. (Blijf op de hoogte via door je in te schrijven voor de nieuwsbrief op vinivivi.be )

Olijfolie zit ook in jullie aanbod, wat maakt nu de ene olijfolie zo anders en beter dan de andere?

Net als bij wijn draait bij olijfolie alles om de smaak. Zoals de druif de smaak van de wijn bepaalt, zo is de keuze van de olijf bepalend voor de smaak van de olie. Vini Vivi gaat voor authenticiteit, traditie en uitsluitend biologische producten, maar in de eerste plaats voor een uitmuntende smaak. Onze olijfolie van Pardi bijvoorbeeld werkt met een blend van 3 soorten olijven uit hun eigen olijfboomgaard: Leccino, Frantoiano en Moraiolo. Het resultaat is zachte en verfijnde olijfolie met een pittige toets. Ideaal als final touch voor je carpaccio of insalata caprese. Negutta is afkomstig van de Latijnse uitdrukking ‘ne gutta quidem’ wat zoveel betekent als: ‘geen enkele druppel’. Aan tafel bij de Italiaanse boerenfamilies werd deze olie op het bord gegoten zonder ook maar een druppel te verspillen, zo kostbaar vonden ze het. Het landbouwbedrijfje ‘Tre Torri’ is gelegen in het kleine dorpje Flumeri in de heuvels van Irpinia, op zo’n 500 meter hoogte. Anna Maria Giacobba verbouwt hier al 15 jaar drie soorten olijven (DOI, DOR, DOF) en maakt er topproducten van. 

Stellen jullie cadeaupakketten op maat samen?

Zeker! Dat is iets wat ik heel graag doe. We doen er alles aan om een pakket zo persoonlijk mogelijk samen te stellen. Je kan producten kiezen uit ons assortiment maar we vullen naar wens aan met producten die passen bij de gelegenheid.

Webshop : www.vinivivi.be
Email : vivi@vinivivi.be

Facebook Instagram

Back to top button