Italiaanse producten in BelgiëItalië bij onsUitgelicht

Made in Italy : Versace

De geschiedenis van het modemerk Versace gaat terug tot in 1978, toen het werd opgericht door de overleden Italiaanse modeontwerper Gianni Versace. Geboren in Reggio Calabria in 1946, studeerde Gianni Versace modeontwerp in Florence voordat hij naar Milaan verhuisde in de jaren 1970 om zijn modecarrière te starten.

Na enkele jaren als freelance ontwerper te hebben gewerkt, richtte hij in 1978 het merk Versace op en vestigde hij zich al snel als een van de meest innovatieve en invloedrijke ontwerpers van zijn tijd. Hij stond bekend om zijn gedurfde, kleurrijke ontwerpen die een eclectische mix van patronen en felle kleuren bevatten, en zijn gebruik van onverwachte materialen, zoals metaal en plastic, in zijn kleding en accessoires.

Versace

Gedurende zijn carrière ontving Versace talrijke prijzen en onderscheidingen, waaronder de Council of Fashion Designers of America (CFDA) International Award in 1990 en de CFDA Womenswear Designer of the Year award in 1991. Hij werd ook alom erkend voor zijn innovatieve reclamecampagnes en was een veelgevraagd medewerker die samenwerkte met fotografen als Richard Avedon, Bruce Weber en Mario Testino.

Naast zijn modecarrière stond Versace bekend om zijn flamboyante levensstijl en jet-set sociale kring, waaronder enkele van de grootste beroemdheden en culturele figuren van zijn tijd (Lady Di, Madonna, Elton John, Cher en nog vele anderen). Hij was ook een grote beschermheer van de kunst, steunde muzikanten, kunstenaars en dansers, en was een gepassioneerd verzamelaar van hedendaagse kunst.

Helaas werd Gianni Versace vermoord in 1997  in Miami Beach. Zijn dood schokte de modewereld en raakte de hele wereld die jarenlang getuige was van zijn creativiteit, vrijgevigheid en larger-than-life persoonlijkheid. Ondanks deze tragedie blijft het merk Versace bloeien en blijft het één van de meest herkenbare en invloedrijke namen in de modewereld.

Versace

Zijn zus Donatella nam de creatieve leiding van het merk over na zijn dood. Onder haar leiding bleef het merk zich ontwikkelen en breidde het uit naar nieuwe categorieën zoals huisdecoratie, parfums en brillen, terwijl het zijn toewijding aan high-end luxe mode behield.

Versace

Vandaag de dag is Versace een wereldwijd merk met een breed scala aan producten, waaronder kleding, accessoires, schoonheid en woninginrichting. Het merk blijft bekend om zijn gedurfde en fantasierijke ontwerpen, evenals zijn iconische logo, het Medusa hoofd, dat wordt erkend als een van de meest beroemde logo’s in de modewereld.

Back to top button