CampaniaNapelsUitgelicht

Procida aan de Baai van Napels

Aan de noordkant van de Baai van Napels kan je 3 eilanden terug vinden : Ischia, Capri en Procida, ook wel de Flegreïsche eilanden genoemd.
Procida aan de Baai van Napels is met zijn 5 km2 een erg klein eiland maar telt toch 10.000 inwoners en heeft zeker iets te bieden voor wie het eiland wil bezoeken.

Procida aan de Baai van Napels

Je raakt er vlot via de veerboten die tussen Napels en het eiland varen, dit meermaals per dag. Het eiland is in trek bij wandelaars die de vele wandelroutes willen verkennen maar ook wie minder graag wandelt kan het eiland ontdekken met een toerbus die de leukste plekken kan laten zien.

Procida aan de Baai van Napels

Het eiland heeft een heel herkenbaar fort met klooster hoog op een heuvel. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de pittoreske haven. Er is ook een kleine kapel te vinden waar schedels als decoratie gebruikt werden.  De Terra Murata is het hoogste punt van het eiland en haar vestingsmuren beschermden het eiland van indringers sinds de 15de eeuw.

Procida telt prachtige tuinen waar de geur van de citroenbomen je op een prachtige manier overvalt.

Procida aan de Baai van Napels
Voor wie een bezoekje aan het strand wil plannen : het zand is er zwart ! Inderdaad door de vulkanische oorsprong van het eiland heett het strand een zwarte kleur maar je zal er even goed liggen als op andere stranden…Je kan ook snorkelen en duiken aan de baai en wij verkiezen Chiaiolella als leukste strand..

Corricella Marina is de mooiste plek van het eiland. Het pittoreske haventje met er langs de kleine huisjes in allerlei kleuren is een echte magneet voor fotografen. De restaurants langs de haven verwelkomen je met verse vis en zeevruchten die je op de diverse terrasjes kan eten.

Procida aan de Baai van Napels
Restaurant Caracale is voor velen het beste restaurant op het eiland maar ook La Lampara heeft al vele harten veroverd en monden gevuld.

Back to top button