CampaniaNapelsStedenUitgelicht

Wat mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Napels ? We vroegen het aan enkele locals !

Napels…3de grootste stad van Italië met haar bijna 1 miljoen inwoners is een topbestemming voor een citytrip.

De stad is geroemd om haar schitterende architectuur en het historische centrum dat ook erkend is als UNESCO werelderfgoed.

Ook benieuwd wat Napoletanen in hun top 5 voor toeristen zetten ? We vroegen het hen en dit waren hun meest voorkomende antwoorden !

EET PIZZA !

 

Eten doen we sowieso dus waarom geen pizza eten in Napels..Dit is tenslotte de “geboorteplaats” van de pizza. Napolitanen zijn héél fier over hun pizza, één van Italië’s grootste exportproducten. Ga met zijn allen pizza eten in één van de vele restaurantjes waar de “pizza vera napoletana” gegeten kan worden.

Locals vinden vlot hun weg naar deze pizzeria in hartje Napels : Sorbillo

 

KUIEREN LANGS DE SPACCANAPOLI

Napels komt tot leven in al zijn grandeur, chaos en charme op de “Via San Biagio”, ook gekend als de “Spaccanapoli”. Dit is de hoofdstraat die doorheen Napels loopt in het hart van het historische stadscentrum. Start aan de Piazza del Gesu Nuovo en ontdek de traditionele pizzeria’s en pastashops, alsook natuurlijk de mooiste monumenten en kerken van de stad. Via San Gregorio Armeno aan het eind van  Via San Bagio is dan weer bekend om de vele kleine winkeltjes, bars en boetiekjes zoals je ze alleen in Napels kan vinden.

 

BEZOEK AAN CASTEL DELL’OVO

Het Castel dell’Ovo is één van de oudste kastelen in Napels. Het kasteel ontleent zijn naam aan de legende van de Romeinse dichter Virgilius die een magisch ei begraven zou hebben onder de rotsfundering van het kasteel om vernieling te voorkomen. Volgens de legende blijft het kasteel gespaard van alle ellende zolang het ei intact blijft.

Meer info kan je op hun website vinden : https://www.comune.napoli.it/casteldellovo

 

GESLUIERDE JEZUS IN DE CAPPELLA SANSEVERO BEWONDEREN

Gebeeldhouwd in 1753 door Giuseppe Sanmartino is de “Cristo Velato” één van de bekendste werken in de Capella Sansevero. Het beeld toont Christus onder een heel fijne sluier waardoor je zijn gezicht en verwondingen door de kruisiging kan zien. Het visueel effect is verbluffend.

Meer info over bezoekuren en bezienswaardigheden : klik hier

 

 

PIAZZA DEL PLEBISCITO BEZOEKEN

Een bezoek aan het grootste plein of “piazza” in Napels mag natuurlijk niet ontbreken. “Het plein van het volk” is een plek waar kunst, cultuur en hedendaags vermaak samensmelten. Hier worden bijvoorbeeld ook grote concerten georganiseerd waar wereldberoemde artiesten langs kwamen. Aan het plein zijn de Palazzo Reale te vinden en de Biblioteca Nazionale Vittorio Emanuele III, de grootste bibliotheek in Zuid-Italië.

Back to top button