VenetiëVeneto

Vanaf juni betalen om Venetië te bezoeken

Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu is het toch officieel. Vanaf juni 10 euro betalen en reserveren om Venetië te bezoeken. Voor het stadsbestuur een maatregel om het massatoerisme tegen te gaan, volgens anderen een ordinaire belasting om de stadskas te spijzen. Het “entreegeld” zou tussen 3 en 10 euro bedragen afhankelijk van de drukte maar iedereen gaat uit van 10 euro.

Omdat veel bezoekers niet in Venetië overnachten (en dus weinig spenderen bij de lokale middenstand) maar wel veel schoonmaakkosten veroorzaken is entreegeld vragen een oplossing om toch wat “return” te hebben voor de stad.

Een andere maatregel bant grote cruiseschepen uit het centrum van Venetië. De foto’s van deze mastodonten vlakbij het San Marcoplein behoren binnenkort ook tot het verleden.

Reserveren om de stad te bezoeken kan via een website en bij reservatie zullen er ook kortingen aangeboden worden voor het bezoek aan musea. Wanneer je in Venetië overnacht moet je uiteraard geen entreegeld betalen aangezien je al toeristenbelasting betaalde bij je hotel.

Back to top button