VenetiëVeneto

Betalen om Venetië te bezoeken vanaf 2024

Betalen om Venetië te bezoeken vanaf 2024, het is nu toch een feit. 5 euro om het historische centrum binnen te komen als dagtoerist..

Tijdens welbepaalde periodes wil men de stroom aan bezoekers substantieel verlagen in één van de grootste toeristenmagneten van Europa. De stad dreigt onomkeerbare schade op te lopen door het massatoerisme en grijpt na lang twijfelen toch in.

Voorlopig gaat het om een test in de lente- en zomermaanden van volgend jaar, dit gedurende 30 vooraf vastgestelde dagen.

Eerder werden al maatregelen genomen tegen grote cruiseschepen om de lagune te beschermen. Deze volgende stap is noodzakelijk om de leefbaarheid te verzekeren. Inwoners, pendelaars, studenten en kinderen onder de 14 jaar vrijgesteld zullen worden. Toeristen die overnachten in Venetië, moeten ook niet betalen om de stad te bezoeken.

Verschillende organisaties hebben kritiek op het plan omdat het voor hen aanvoelt als een nieuwe belasting onder het mom van zorg voor het milieu. Anderzijds zijn Italiaanse milieuorganisaties niet tevreden omdat het plan structureel niks oplost. Het feit dat Unesco aandrong op maatregelen heeft nu toch effect gehad.

Betalen om Venetië te bezoeken vanaf 2024

Back to top button