Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse producten in NederlandItalië bij onsUitgelicht

Amaregalo.nl : originele Italiaanse cadeauartikelen

Amaregalo.nl is een online webwinkel met originele Italiaanse cadeauartikelen van hoogwaardige kwaliteit voor elke Italië liefhebber, geïnspireerd door Italië en/of gemaakt in de laars. Caterina vertelt over haar passie..

Vanwaar kwam je idee om te starten met Amaregalo?

Het idee om een webwinkel te starten, komt voort uit mijn jarenlange liefde en passie voor Italië en de Italiaanse taal. Ieder jaar reis ik af naar Italië om weer een ander deel van dit veelzijdige land te leren kennen. Dit jaar heb ik een reis naar Perugia gepland, de hoofdstad van de regio Umbrië en combineer ik dit met het volgen van een Italiaanse taalcursus bij Comitato Linguistico, een Italiaanse school voor buitenlanders sinds 1986.

Amaregalo.nl webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen
Amaregalo.nl

Je assortiment is heel divers en ver weg van de typische Italiaanse webshop prulletjes?

De naam Amaregalo is afgeleid van Amare “houden van” en regalo “geschenk, cadeau” en is een online webwinkel met originele cadeauartikelen van hoogwaardige kwaliteit voor elke Italië liefhebber, geïnspireerd door Italië en/of gemaakt in de laars. Ik heb bewust gekozen voor een non-food assortiment, dat zich uit in prachtige aquarel keukenposters, theedoeken en verschillende duurzame en met de handgemaakt keukengerei, dat zeker niet mag ontbreken in de keuken van elke Italië liefhebber, voor het maken van pasta’s en pizza’s.

Amaregalo.nl webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen

Hoe selecteer je de producenten, waar je mee samenwerkt?

Ik ga op zoek en benader mensen, die unieke product ideeën maken en dit zijn vaak kleine ondernemers. Zo is er een samenwerking ontstaan met diverse kleine bedrijfjes wereldwijd en kies ik de artikelen uit, die ik voor ogen heb voor mijn webwinkel en probeer ik onderscheidend te zijn met de productkeuze. Daarnaast werk ik ook samen met het Venetiaans familiebedrijf Aromiere en Galileo Spa uit Rome.

Amaregalo.nl webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen
Aromière

Moeten we eerder van kunstenaars spreken i.p.v. producenten?

Ja, inderdaad. Zo worden de prachtige keukenposters in aquarel gemaakt door de Franse schilderes Lucile Prache, in haar studio in Parijs. Ze studeerde aan de Penninghen Art School in Parijs en maakt onder meer illustraties voor reclamebureaus, tijdschriften als Marie-Claire, kookboeken en restaurants. En de aperitivo-serie van Amaregalo, die bestaat uit keukentextiel en accessoires als onderzetters, klokken en tassen, is ontworpen door Lisa Anderson, die afkomstig is uit Seattle. Lisa verhuisde in 2018 naar Italië en werd verliefd op het land, de cultuur en de mensen. Ze schilderde de aperitivo-serie in het voorjaar van 2020, terwijl ze op haar balkon in Milaan zat, tijdens de eerste corona lockdown.

Amaregalo.nl webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen
Tiramisu

Je aanbod heeft veelal een link met de Italiaanse keuken, maar ik zie ook verleidelijke geuren?

De parfums, geurkaarsen, geurdiffusers en de persoonlijke verzorgingsproducten, ook voor onze trouwe viervoeters van Aromiere, worden sinds 1981 gemaakt door het familiebedrijf La Maga in Venetië.  De producten van Aromiere zijn van hoogwaardig Italiaans vakmanschap en worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in onderzoek, nieuwe formules en kwaliteit door alleen gecertificeerde grondstoffen voor cosmetisch gebruik te selecteren en zijn dan ook trots op hun Made in Italy-keurmerk.

Waar komen je accessoire vandaan?

De designs op de accessoires, zoals onder andere op de keukenklokken, draagtassen en glazen onderzetters, worden ontworpen door verschillende kunstenaars wereldwijd, waaronder Lisa Anderson’s aperitivo-serie. Vervolgens worden deze designs door een bedrijf in Amerika, afgedrukt op verschillende soorten winkel artikelen. Heel veel van deze ontwerpen, zijn geïnspireerd op Italië.

Bij aankoop van een artikel, steun je dus ook de artiest. Ameregalo.nl is een webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen met een hart.

Komen er binnenkort nieuwigheden in het gamma?

Ik heb onlangs de City Puzzels toegevoegd, met de originele stadsplattegrond van Rome, Firenze, Venezia en Milano. De City Puzzels zijn een geweldige leuke manier om een stad te leren kennen, maar ook als cadeau idee voor een inwoner van de stad, een stedentrip of om de stad beter te leren kennen. De collectie Victionary van Villa d’Este Home Tivoli uit Rome wordt verder uitgebreid. De Victionary-lijn creëert Italiaanse woordenschat door speciale ironische uitlatingen toe te kennen aan alledaagse voorwerpen, doordrenkt met creativiteit en het dagelijks leven. Elke definitie is origineel en hilarisch en blijft zo in de geest gegrift en tovert, een glimlach op je gezicht. Daarnaast verwacht ik binnenkort nog een collectie sokken met leuke Italiaanse designs en hebben we ook cadeaubonnen ontworpen.

Amaregalo.nl webwinkel met Italiaanse cadeauartikelen
Roma CIty Puzzle

Jullie leveren over heel Nederland en België? Wat is de leveringstermijn?

Over het algemeen zal de levering tussen 1 tot 3 werkdagen plaatsvinden. Bestellingen, die op werkdagen vóór 15:00 uur worden geplaatst, verzenden wij dezelfde dag nog.

Wat is voor jou de mooiste regio of favoriete stad in Italië?

Italië is zo uitgestrekt en divers. Dit land heeft echt alles, wat het ook een populaire vakantiebestemming maakt. Ik hou heel erg van de bergen en van wintersport, dus in de winter ga ik vaak naar de skigebieden in Noord-Italië.

Rome blijft één van mijn favoriete steden. Overal waar je loopt in Rome, word je overspoeld door eeuwenlange geschiedenis en prachtige gebouwen. De schat aan oude ruïnes die Rome heeft, spreekt tot mijn verbeelding en geeft een goed beeld hoe het moet geweest zijn en aan toe ging tijdens de Romeinse tijd. De eeuwige stad is één groot openlucht museum en brengt het verleden weer tot leven.

Bezoek hier de webshop van Amaregalo : Amaregalo.nl

Back to top button