Italiaanse restaurants in BelgiëUitgelicht

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen

We gingen op zoek naar de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen te vinden in achtereenvolgens Leuven, Brussel, Antwerpen, Knokk, Gent, Brugge, Roeselare, Genk, Hasselt, Oudenaarde, Aalst,Mechelen..Van de klassieke Italiaanse keuken tot de zaken die experimenteren met Italiaanse producten, van klein tot groter. B

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Leuven

Ristorante Rossi | Authentieke Italiaanse Smaakervaring

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Italiaans Restaurant Rossi in Leuven

Wist je dat Gault&Millau chef Felice Miluzzi in 2017 uitgeroepen heeft tot beste Italiaanse chef van het land ? Bij slowfood restaurant Ristorante Rossi is aandacht voor authenticiteit maar ook ruimte voor experiment. “Luxe van de eenvoud” noemt hij zelf zijn keuken. Bijgevolg is dit is geen traditioneel Italiaans restaurant met een menukaart die bol staat van de meest gekende Italiaanse gerechten. Dat de Italiaanse keuken véél meer te bieden heeft is één van de punten die de chef duidelijk maakt. Hij kiest volop voor biologische producten die hij zelf miticuleus gaat selecteren bij kleine producenten. Naast de fantastische menukaart kan je hier ook een schitterend gamma van Italiaanse natuurwijnen proeven. Verdient zijn plek in ieder lijstje van de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen.
Ristorante Rossi, Standonckstraat 2 Leuven

La Stanza | Italiaanse gezelligheid in Leuven

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Italiaans restaurant La Stanza in Leuven

Nog een trattoria waar de eigenaar zelf achter het fornuis staat. Chef Massimiliano Tocci haalde niet alleen de media met zijn verse pasta’s. De man trakteert nogal eens een jarige in zijn restaurant La Stanza op een ware operaserenade. En dat de man kan koken smaak je, terwijl je hoort dat hij ook een heel goeie operazanger is !
La Stanza, Mechelsestraat 106, Leuven

Zoff | Italiaans culinair genot met bijhorende winkel Gigi

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Zoff & Gigi , Italiaans genieten in Leuven

Max Ciofi brengt de traditionele Italiaanse keuken op je bord met hier en daar een verrassende toets. De zaak ademt nostalgie uit naar het Italië zoals Max het kent uit de verhalen van zijn ouders. In de bijhorende winkel Gigi kan je Italiaanse producten kopen. Denk vooral aan schitterende artisanale producten die je niet in de supermarkt zal terug vinden. Ook ingrediënten kan je volop vinden. Wat dacht je van de typische citroenen die gebruikt worden om zelf limoncello te maken ? Bovendien verwijzen Zoff & Gigi trouwens naar 2 idolen uit het Italiaanse voetbal, Dino Zoff en Gigi Buffon.
Zoff, Mechelsestraat 25, Leuven

Guzzi | Het zusje van Rossi met haar biologische pizza met zuurdesembodem

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Guzzi, lekkere Italiaan in Leuven

Chef Felice opende Guzzi toen hij tijdens de lockdown dit prachtig pand te koop zag staan. De biologische pizza met zuurdesembodem is tot ver buiten Leuven bekend. De topping wordt bereid als een apart gerecht en daarna pas op de bodem gelegd. Smaakbommetjes ! Je kan hier ook net als bij Ristorante Rossi terecht voor een lekkere cocktail.
Guzzi, Frederik Lintsstraat 5 in Leuven

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Brussel

Osteria Bolognese | De beste pasta in Brussel

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Osteria_Bolognaise

De beste pasta in Brussel misschien wel. Osteria Bolognese is een restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke pasta’s en authentieke Bolognese-saus. Het Italaans restaurant in Elsene is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en biedt een gezellige sfeer en vriendelijke service. In 2013 startte Giacomo Toschi als authentieke Bolognezer zijn Italiaanse restaurant. Hij brengt de authentieke spaghetti bolognese saus naar Brussel, probeer eens hun echte tagliatelle van verse eieren, handgemaakt, met een ragu of vleessaus die uren sudderde.
Alle ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen in Emilia-Romagna en van voorgerecht tot dessert kan je in familiale sfeer genieten van topgerechten. Behoort altijd tot de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen en Brussel.
Rue de la Paix 49, 1050 Elsene

La Bottega della Pizza | Pizzeria in de buurt van Europees Parlement

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
La Bottega della Pizza, gezellige pizzeria aan Europees Parlement

Een gezellige pizzeria in de buurt van het Europees Parlement : La Bottega della Pizza Het Italiaans restaurant is ideaal voor een snelle lunch of een informeel diner. Het menu biedt een scala aan smakelijke pizza’s, bereid met verse ingrediënten en authentieke Italiaanse recepten. Probeer zeker de pizza met buffelmozzarella, cherrytomaten en rucola. De pizzeria is daarenboven heel populair bij Italianen die in Brussel werken en wonen. De talrijke Europese ambtenaren in de buurt kennen allemaal de weg naar hun lekkernijen.
Rollebeekstraat 31, 1000 Brussel

Ricotta & Parmesan | Lekkere Italiaan in hartje Brussel

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Ricotta & Parmesan, Italiaans restaurant in hartje Brussel

Een heel lekkere kaart bij Ricotta & Parmesan , een gezellig Italiaans restaurant in de buurt van het Jubelpark. Het menu biedt een breed scala aan Italiaanse gerechten, waaronder verse pasta’s, pizza’s en heerlijke antipasti. Het restaurant heeft een moderne inrichting en een gezellige sfeer, waardoor het perfect is voor een romantisch diner of een avond uit met vrienden. De kaart is een totaalpakket aan lekkere Italiaanse gerechten waarbij doorgaans heel wat aandacht gaat naar authenciteit en verse ingrediënten.
Schildknaapstraat 31 , 1000 Brussel

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Antwerpen

Pazzo | Italiaans restaurant in hartje Antwerpen

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Pazzo Antwerpen

Dit Italiaans restaurant in centrum Antwerpen staat bekend om zijn moderne Italiaanse keuken en sfeervolle inrichting. Pazzo heeft ook een groot aanbod aan Italiaanse wijnen.
Oude Leeuwenrui 12, Antwerpen

Mario Restaurant & Traiteur | Italiaans restaurant in Kammenstraat

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Mario Restaurant & Trateur in Antwerpen

Dit is één van de oudste Italiaanse restaurants in Antwerpen. Mario Restaurant & Traiteur staat bekend om zijn traditionele Italiaanse gerechten. Deze Italiaan centrum Antwerpen is gelegen nabij het centraal station in de Kammenstraat en kanhierom heel wat Antwerpenaren bekoren die op zoek zijn naar een Italiaans gerecht. Er kan ook afgehaald worden in het traiteurgedeelte van de zaak.
Kammenstraat 71 te Antwerpen

Spritz | Veganistisch Italiaans restaurant

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Spritz Antwerpen

Het enige veganistische Italiaanse restaurant in Antwerpen en staat bekend om zijn heerlijke veganistische pizza’s en pastagerechten. In 2019 geopend als een cocktailbar waar vooral de heerlijke Spritz gevraagd werd. Maar nu een volwaardig Italiaans “plant based” restaurant met heerlijke authentieke gerechten. De beste Italiaan in Antwerpen volgens velen. Staat heel vaak in de lijstjes van de beste 50 Italiaanse restaurants in Vlaanderen.
Oude Koornmarkt 11, 2000 Antwerpen

Kestè | Napolitaans restaurant in hartje Antwerpen

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Italiaans restaurant Kestè Antwerpen

Dit restaurant heeft in ieder geval een Napolitaanse sfeer en is gelegen in het stadscentrum.  De naam “Kestè” is afgeleid van het Napolitaanse woord “Chestè”, wat “het is wat het is” betekent. Bij Kestè willen ze dat de gasten zich thuis voelen en genieten van de sfeer en de smaken van Napels.
Lange Koepoortstraat 20, 2000 Antwerpen

Pizzeria Nicoletta | Heerlijke Italiaanse pizza in centrum Antwerpen

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Pizzeria Nicoletta in centrum Antwerpen

Deze topper, Pizzeria Nicoletta, serveert authentieke Italiaanse pizza’s in een unieke setting, hartje centrum Antwerpen. Uitstekende pizza, maar ook pasta, vlees en vis. Of proef hun aperitieven, zoals de Gin Tonic Nicoletta, bereid met zelfgemaakte Gin.

Il Goloso | Italiaans restaurant vlakbij de Vogelmarkt Antwerpen

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Il Goloso in Antwerpen

Topadresje voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Zo is met name hun prosciutto cotto van topkwaliteit na 24 maand rijpen. De mozarella die gebruikt wordt is for di latte van Agerola, een heel zachte mozarella. Naar het weekend toe hebben ze steeds vernieuwde tijdelijke suggesties. Deze zijn seizoensgebonden pizza, lasagna of parmigiana.
Oudevaartplaats 35, 2000 Antwerpen

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Knokke

Rigoletto | Traditioneel Italiaans restaurant in Knokke

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Rigoletto team in Knokke

Heerlijk Italiaans tafelen bij Rigoletto. Hier combineert men de Italiaanse traditionele keuken met enkele streekgerechten. Een gezelschap dat ofwel Italiaans of Franse keuken wil proeven kan hier altijd terecht. Er is ook een traiteurdienst en wie gewoon zijn pizza wil mee nemen kan gerust binnen springen. Behoort al lang bij de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen.
Lippenslaan 389, 8300 Knokke

Don Peppino | Italiaans restaurant in Knokke met vleugje Siciliaans

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Don Peppino, Sicilaans genieten in Knokke

Thuis komen in culinair Italië te Knokke bij Don Peppino. Giuseppe, afkomstig uit Sicilië, biedt de klassieke Italiaanse keuken aan met verse producten. De kaart biedt voor alle liefhebbers van de Italiaanse lekkernijen verschillende mogelijkheden. Ook de wijnkaart van Don Peppino is het vermelden waard.
Blancgarinstraat 16, 8300 Knokke-Heist

Amici Miei | Italiaans genieten in Knokke bij Salvatore Basile

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Italiaans eten in Knokke : Amici Miei

Amici Miei niet zo ver van de Lippenslaan is een Italiaans paradijsje waar chef Salvatore Basile in de kookpotten roert. Mediterraanse specialiteiten en vers bereide pasta’s behoren steevast tot de kaart. De spaghetti alle vongole is één van de specialiteiten van het huis. Samengevat een Italiaanse topper.
Kongostraat 7, 8300 Knokke

Il Trionfo | Altijd genieten in dit restaurant te Knokke

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Il Trionfo in Knokke

Eten bij Il Trionfo betekent topkwailiteit in een restaurant waar “la famiglia” de Italiaanse keuken eert. Alle producten die gebruikt worden hebben het D.O.P label. Enkel producten die in Italië vervaardigd zijn komen aan bod in dit restaurant.
Paul Parmentierlaan 203, 8300 Knokke

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Gent

Osteria Delicati | Elegant Italiaans restaurant in Gent

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Osteria Delicati in Gent

Een toppertje in Gent hoor.. Osteria Delicati. Dit gezellige en elegante restaurant serveert traditionele Italiaanse gerechten met een moderne twist. Het menu wisselt regelmatig naargelang het seizoen en de beschikbaarheid van verse ingrediënten. Enkele van de specialiteiten zijn zelfgemaakte ravioli met ricotta en spinazie, gegrilde octopus met aardappelen en olijven en tiramisu met mascarpone en koffie. Op de wijnkaart staat een selectie biologische en biodynamische wijnen uit Italië.
Drabstraat 14, 9000 Gent

Otium Cucina Italiana | De échte keuken van Italië in Gent

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Otium Italiaans restaurant in Gent

Dit stijlvolle en ruime Italiaanse restaurant in Gent, biedt een fine dining ervaring met creatieve en verfijnde gerechten. De chef-kok gebruikt hoogwaardige producten van lokale en Italiaanse leveranciers om gerechten te creëren die traditie en innovatie combineren. Enkele van hun signature gerechten zijn carpaccio van kreeft met avocadocrème, tagliatelle van zwarte truffel met eekhoorntjesbrood en zeebaarsfilet met artisjokken en kerstomaatjes. De wijnkaart bevat een scala aan Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s. Voor iedere Gentenaar moet deze bij de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen.

Il Folletto | Italiaanse charme vlakbij het Gravensteen in Gent

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Il Folletto in Gent

Dit charmante Italiaans restaurant in Gent is gevestigd in een historisch pand vlakbij het Gravensteen. Het is gespecialiseerd in pizza’s die in een houtgestookte oven worden bereid, maar ook in pasta’s, salades, soepen en desserts. De pizza’s zijn dunne korst en belegd met verse ingrediënten zoals mozzarella di bufala, parmaham, artisjokken en gorgonzolakaas. Ook de pastagerechten zijn lekker en royaal, zoals de lasagne met bolognesesaus, bechamel en mozzarella. De desserts bevatten klassiekers zoals tiramisu, panna cotta en chocoladetaart.
Drabstraat 30, 9000 Gent

Gran Gusto | Italiaans restaurant aan De Sterre

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : : Gran Gusto

Dit moderne en gezellige restaurant, Gran Gusto, biedt een fusion van de Italiaanse en Belgische keuken. Op de menukaart staan ​​gerechten gemaakt met verse en seizoensgebonden ingrediënten die afkomstig zijn van lokale boeren en producenten. Enkele gerechten zijn burrata met geroosterde groenten, risotto met asperges en parmezaanse kaas en lamskoteletten met rozemarijnaardappelen. Op de wijnkaart staan ​​biologische wijnen uit Italië en België.
Kortrijksesteenweg 857, 9000 Gent

La Vita e Bella | Italiaans restaurant aan de Brusselsesteenweg

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
La Vita e Bella

Dit familiaal gerund Italiaans restaurant aan de Brusselsesteenweg, heeft een warme en gastvrije sfeer. Op de kaart staan ​​authentieke Italiaanse gerechten die met liefde en passie worden bereid door de uit Napels afkomstige eigenaar-kok. Enkele van de specialiteiten zijn pizza margherita met buffelmozzarella, tomatensaus en basilicum, pasta alla carbonara met eieren, spek en pecorinokaas, en saltimbocca alla romana met kalfsvlees, ham en salie. De desserts zijn onder meer zelfgemaakt ijs, cannoli siciliani met ricotta en chocoladeschilfers en limoncellocake.
Brusselsesteenweg 414, 9000 Gent

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Brugge

Sale & Pepe | Italiaans genieten in hartje Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Sale & Pepe Brugge

Dit gezellige restaurant serveert authentieke Italiaanse gerechten met verse ingrediënten en een vleugje creativiteit. Bij Sale & Pepe kan je genieten van pasta’s, pizza’s, salades en meer in een warme en vriendelijke sfeer. Het restaurant is geopend van maandag tot zaterdag voor lunch en diner, behalve op woensdagavond.
Sint Amandsstraat 1, 8000 Brugge

Délice | Italiaanse & Franse keuken aan Minnewaterpark

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Délice Brugge aan Minnewaterpark in Brugge

Deze familiale bistro in Brugge biedt een mix van Italiaanse en Franse keuken met een focus op kwaliteit en smaak. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan gerechten, zoals lasagne, risotto, vis en vlees, vergezeld van heerlijke wijnen. Het restaurant is geopend van dinsdag tot zaterdag voor lunch en diner.
Wijngaardstraat 21 Minnewaterpark, 8000 Brugge

Bocca | Italiaans smullen in centrum Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Bocca Brugge

Dit moderne restaurant met vestigingen in Brugge, Gent en Kortrijk heeft een stijlvol interieur en een uitgebreide menukaart met Italiaanse specialiteiten. Bij Bocca kan je proeven van klassieke en innovatieve pizza’s, pasta’s, antipasti en desserts in een ontspannen en elegante omgeving. Het restaurant is geopend van maandag tot zondag voor lunch en diner.
Dweerstraat 13, 8000 Brugge

Carlito’s | Italiaans restaurant in Sint Andries en Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Carlito’s Italiaans restaurant in Brugge en Sint Andries

Dit restaurant biedt een gezellige en huiselijke sfeer met een ruime keuze aan pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse gerechten. Carlito’s heeft vestigingen in Brugge en Sint-Andries en is geopend van dinsdag tot zondag voor lunch en diner. Komt niet vaak voor in de lijstjes van de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen maar we waren té verrast om het niet te doen !

Retro Gusto | Italiaans restaurant aan Mallebergplaats

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Retro Gusto in Brugge

Dit restaurant ligt in het hart van Brugge en heeft een mooi terras.. Bij Retro Gusto kunt u genieten van traditionele en hedendaagse Italiaanse gerechten met verse producten en lokale ingrediënten. Het restaurant is geopend van maandag tot zondag voor lunch en diner.
Mallebergplaats 5, 8000 Brugge

Trattoria Trium | Siciliaans restaurant in Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Trattoria Trium

Dit restaurant is gespecialiseerd in de Siciliaanse keuken met een vleugje fusion. Trattoria Trium betekent smullen van heerlijke antipasti, pasta’s, visgerechten en desserts in een stijlvolle en intieme setting. Het restaurant is geopend van woensdag tot zondag voor lunch en diner.
Academiestraat 23, 8000 Brugge

Assiette Blanche | Toprestaurant aan de Burg te Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Assiette Blanche in Brugge

Dit restaurant combineert de Franse en Italiaanse keuken met een creatieve twist. U kunt kiezen uit een vast menu of à la carte gerechten, zoals carpaccio, risotto, ossobuco en tiramisu. Assiette Blanche is geopend van dinsdag tot zaterdag.
Philipstockstraat 23-28, 8000 Brugge

La Cantina | Gemoedelijk Italiaans restaurant in Philipstockstraat te Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Italiaans restaurant in Brugge La Cantina

La Cantina in Brugge serveert authentieke Italiaanse gerechten met biologische ingrediënten uit eigen tuin. U kunt proeven van pizza’s uit de houtoven, pasta’s met zelfgemaakte sauzen, salades en meer in een gezellige en rustieke sfeer.
Philipstockstraat 33, 8000 Brugge

Pasta Presto | Pasta eten in Brugge

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Pasta Presto Brugge

Geen klassiek restaurant, eerder voor de snelle hap. Maar heel lekker ! Pasta Presto verdient haar plaatsje zeker in de rij van lekker Italiaans eten in Brugge. U kunt uw eigen pasta samenstellen uit verschillende soorten pasta, sauzen, toppings en kazen.
Sint Amandsstraat 17, 8000 Brugge

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Roeselare

La Dolce Vita | Italiaans restaurant in centrum Roeselare

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : La Dolce Vita Roeselare

La Dolce Vita, gelegen in het hart van Roeselare, verwelkomt gasten met een warme en gezellige ambiance. Dit restaurant biedt een uitgebreid menu met authentieke Italiaanse gerechten en ook de Belgische keuken komt aan bod
Jan Mahieustraat 16, 8800 Roeselare

Mister Spaghetti | Italiaans restaurant niet alleen in Roeselare

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Mister Spaghetti Roeselare

Hip en lekker ! Mister Spaghetti is een sfeervol hip Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn diverse spaghetti’s. Enkel en alleen maar spaghetti… Puur en simpel… Heel wat vestigingen ondertussen in België. Naast hun verschillende spaghettisoorten ( volkoren, capellini, gewone, spelt en glutenvrij ) kan je kiezen uit maar liefst 21 verschillende soorten saus. Hiertussen vind je 5 verschillende soorten bolognese, elk met een unieke smaak. Daarnaast hebben ze glutenvrije ( en andere allergenen ), vegetarische en vegan gerechten. Dit alles in een gezellig interieur met leuke achtergrondmuziek.
Nonnenstraat 12, 8800 Roeselare

Il Trullo | Klassiek Italiaans restaurant in Roeselare

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Il Trullo Roeselare

Klassiek genieten. Il Trullo is een plek waar de smaak van Italië tot leven komt. Het restaurant in de Rijselstraat in Roeselare biedt een uitgebreide menukaart met klassieke Italiaanse gerechten, daarnaast altijd bereid met de beste ingrediënten. Of je nu van pizza, pasta of tongfilet houdt, hier zul je zeker iets vinden dat aan je culinaire verwachtingen voldoet.
Rijselstraat 2, 8800 Roeselare

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Genk

La Botte | Italiaans genieten vanuit de Siciliaanse roots

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
La Botte in Genk

Verfijnde Siciliaanse keuken, een authentieke Italiaanse touch, La Botte. Al twee generaties lang roert de familie Giacomazza uit Sicilië in de potten. Chef Peppe zorgt voor heerlijke gerechten in een gemoedelijke sfeer. Daardoor een klassieker in de 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen, meer dan terecht.
Europalaan 99, 3600 Genk

Trattoria Salentini | Authentieke Italiaanse keuken in Genk

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Trattoria Salentini in Genk

Authentieke gerechten uit Puglia vormen de basis van deze topper in Genk. Trattoria Salentini waar Cathy & Salvatore de heerlijke smaken van de Cucina Casareccia tot leven brengen.
Klokstraat 14, 3600 Genk

Pino & Claudia | Huiselijke sfeer in dit Italiaans restaurant in Genk

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Pino & Claudia in Genk

Dit Italiaans thuisrestaurant in Genk moet je een keer hebben bezocht als je in de buurt van Genk bent. De sfeer en de entourage overtreft echter al je stoutse verwachtingen. Pino en zijn dochter Claudia zorgen voor een huiselijke sfeer en brengen de Italiaanse keuken bij je op tafel. Ten slotte is private dining is ook mogelijk vanaf 12 personen.
Veertien Septemberlaan 36, 3600 GENK

Il Divino | Ongedwongen Italiaans genieten in Genk

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Il Divino Genk

In een ongedwongen, gezellige sfeer tafelen met vrienden of familie kan in deze toffe bistro in de Marktstraat te Genk. Bijgevolg typische Italiaanse gerechten, authentiek, met veel liefde klaar gemaakt en tot uw tafel gebracht.
Marktstraat 24, 3600 Genk

Ristorante Dante | Italiaans genieten in hartje Genk

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Ristorante Dante in Genk

De smaak van Italië in hartje Genk. Dat is wat Ristorante Dante brengt in de Centrumlaan. Van pizza’s over pasta of typische Italiaans visgerechten..Daarnaast alles met verse ingrediënten klaar gemaakt en een grote glimlach aan tafel gebracht. Sinds de jaren ’80 al.
Centrumlaan 32, 3600 GENK

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaans restaurants in Hasselt

L’Aperi Vino | Gezellig Italiaans getint eetcafé in Hasselt

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
L’Aperi Vino in Hasselt

Geen typisch Italiaans restaurant maar wel een even gezellig eetcafé waar Italiaanse topproducten je smaakpapillen verrassen. L’Aperi Vino telt zowel een Osteria als een wijn & eetcafé. Ook bekend omwille van haar aperitief waarbij zoals het hoort in Italië ook gratis hapjes bij geserveerd worden. Kortom denk hierbij vooral aan Italiaanse charcuterieproducten die in een open keuken a la minute worden afgesneden.
Zuivelmarkt 20-22, 3500 Hasselt

Maccione | Authentieke Napolitaanse pizzeria in Hasselt

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Maccione

Een geslaagde poging om iets anders te doen dan de gewone pizzeria zonder te willen beter zijn. Anders zijn, dat doet Maccione uitstekend. Traditie vervlechten met innovatie. Dit alles met Napels en haar keuken als centrale culinaire touch. Maccione kan je ook vinden in Tongeren en het Waalse Luik.
Grote Markt 13, 3500 Hasselt

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Oudenaarde

Colosseo | Oerdegelijk Italiaans restaurant in centrum Oudenaarde

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Colosseo Oudenaarde

Verwacht geen tierlantijntjes maar een Italiaans restaurant met een oerdegelijke authentieke Italiaanse menukaart. Colosseo is een vaste waarde in Oudenaarde voor wie een hapje Italiaans wil eten en genieten in dito kader.
Stationsstraat 59, 9700 Oudenaarde

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : Beste Italiaanse restaurants in Aalst

Pane e Vino | Italiaans restaurant in Aalst waar Sicilië centraal staat

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Pane e Vino Aalst

Naast import van Siciliaanse wijnen heeft Pane e Vino zich ook toegelegd op het onder de aandacht brengen van heerlijke Siciliaanse producten. Hier kan je eten en drinken alsof je in Sicilië aan tafel zit.
Authentieke producten om te eten en te drinken, want vaak van kleinschalige bedrijfjes uit één van de mooiste regio’s van Italië.
Gentsestraat 147, 9300 Aalst

La Locanda | Authentiek Italiaans restaurant in centrum van Aalst

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
La Locanda Aalst

Al 20 jaar lang is La Locanda een vaste waarde in Aalst voor wie wil genieten van typische Italiaanse gerechten in een Italiaans kader. Gerechten uit alle hoeken van Italië worden er volgens de oude tradities klaar gemaakt.
Kerkstraat 12-14, 9300 Aalst

50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen : De beste Italiaanse restaurants in Mechelen

L’Artista | Italiaans restaurant in hartje Mechelen

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Pizza Buffala Pachino bij L Artista in Mechelen

Marisa Salis stelde een heel gevarieerde kaart samen bij L’Artista. De kaart telt de Italiaanse klassiekers maar er is ook plaats voor een snuifje innovatie. Je geniet er van de Italiaanse keuken in een leuke atmosfeer omgeven door kunstwerken van lokale artiesten. Kortom deze verdient een plekje in méér lijstjes van 50 beste Italiaanse restaurants in Vlaanderen
Begijnenstraat 5, 2800 Mechelen

Nero Bianco | Vlakbij de Romboutstoren in Mechelen Italiaans genieten

50 beste Italiaanse restaurants Vlaanderen
Nero Bianco in Mechelen

Op de Wollemarkt in Mechelen geniet je van een pasta of pizza in een ongedwongen sfeer. Kwaliteitsproducten worden verwerkt tot een heerlijke Italiaanse maaltijd. Altijd met een grote glimlach tot aan uw tafel gebracht. Daarom is gastvrijheid is geen loos begrip bij Nero Bianco.Back to top button