Italiaanse producten in NederlandItaliaanse wijnen en wijnhandels in NederlandItalië bij onsUitgelicht

OnWine : van boer tot glas

ONWINE is een wijnplatform dat het verschil maakt voor de wijnboer en wijnliefhebbers. Het platform is een product van liefde en frustratie. Liefde voor de lokale wijnboer en wijn met een verhaal en frustratie dankzij de ietwat bekrompen en conservatieve wijnwereld.  

Het verhaal van OnWine begon in Piemonte ?

Klopt. De ouders van Gijs zijn woonachtig in Piemonte en dat maakte het dan ook een welbezocht vakantieadres voor Gijs en Casper. Daar dronken we ooit onze favoriete wijn in de gaard bij de wijnboerin zelf. Die wilden we bij terugkomst in Nederland nog eens aanschaffen om eens goed over onze vakantie na te praten. Die fles wijn bleek echter nergens verkrijgbaar te zijn en we konden ze ook niet direct bij de boerin bestellen. Zo ontstond de gedachte om dat toch mogelijk te maken en dan op een eerlijke en transparante manier voor zowel wijndrinker als wijnboer.

Hoe werkt het platform precies ?

Het platform is een marktplaats waar wijnliefhebbers en wijnmakers samenkomen. Elke wijnboer(in) heeft op het platform een eigen ‘winkel’ waarin zij hun prachtige wijnen aanbieden. Deze kunnen dan eenvoudig geselecteerd en besteld worden door de wijnliefhebber in Nederland, Belgie en Duitsland. Dat klinkt heel eenvoudig, maar het is allesbehalve vanzelfsprekend dat wijnboeren direct aan particulieren in andere landen kunnen verkopen. We zijn de enige die dat doen en willen met ons platform de wijnwereld en hoe men wijn consumeert voor goed veranderen.

OnWine

Jullie werken ondertussen met wijnboeren uit meerdere regio’s ?

Op dit moment presenteren ruim 40 boeren zich op ons platform vanuit alle streken van Italie. Van het noordelijke Valtellina tot aan  Sicilie en Puglia!

OnWine

Iedere wijnboer stelt zichzelf ook voor op jullie platform?

Elke wijnboer heeft dus zijn eigen ‘winkel’ en heeft ook zelf volledige controle over hoe hij of zij gepresenteerd wordt. Zo bepalen zij zelf welke wijnen ze aanbieden, de prijzen en leveren ze zelf alle informatie aan over de wijnen. De boer weet zelf ten slotte het best hoe de wijn smaakt en hoe deze gedronken dient te worden.

OnWine

Wat is precies jullie “wijnboeren abonnement” ?

Het wijnboeren abonnement is een unieke manier om in aanraking met nog onbekende wijnen en wijnmakers te komen. Je ontvangt iedere maand een doos met wijnen van een nog onbekende maker. De wijnboer van die maand maakt een selectie van zijn beste wijnen en stuurt deze direct naar jouw voordeur. Vervolgens, om de beleving compleet te maken, stuurt hij of zij je per wijn een filmpje waarin ze persoonlijk vertellen over de wijn, hoe die gedronken dient te worden en hoe deze tot stand is gekomen. Perfect voor wijnliefhebbers die graag verrast worden of voor wijnclubs die samen lekker willen proeven.

OnWine

Welke is jullie favoriete rode wijn ?

Toevallig zijn onze favoriete wijnen ook representatief voor onze persoonlijkheden en hoe wij te werk gaan met ONWINE. Casper’s favoriete wijn is een Chianti uit Toscane. Een ontwikkelde blend van meerdere druiven. Hij is zelf ook een blend van belangrijke eigenschappen voor het bedrijf. Gijs zijn favoriete wijn is een Verdicchio uit Le Marche, een frisse witte wijn. Zo kijkt hij ook naar ONWINE en hoe het bedrijf in de markt te zetten.

OnWine

De digitale tasting is een echte openbaring !

De digitale tasting van de wijnboer verkleint de afstand tussen de maker en de uiteindelijke drinker. Geen informatie is betrouwbaarder dan van de persoon die eigenhandig de druiven heeft geplukt om de wijn te maken. ONWINE is hét platform waar je direct bij de wijnboer bestelt, de filmpjes dragen bij aan die connectie. Zo kun je toch een stukje Italie in huis halen als je er zelf even niet naartoe kan!

Back to top button