Italiaanse producten in BelgiëItalië bij ons

Méér Italië in je huis met wasparfum van “Il Bucato di Adele”

Een wasparfum van “Il Bucato di Adele” brengt dat vakantiegevoel terug in huis. Klaverhand, een jonge onderneming met prachtige producten verdeelt dit prachtige wasparfum met succes op de Belgische markt. Julie en Jan nemen jullie mee naar de wondere wereld van ‘Il Bucato di Adele’


Julie en Jan, vanwaar komt de toch wel originele naam Klaverhand?

In 2017, toen KlaverHand het levenslicht zag, werd ook onze dochter geboren. Zowel onze zwangerschap, bevalling als eerste maanden van haar leven waren erg onzeker. Het klavertje stond & staat voor hoop, liefde en geluk.

We zijn dus geen grote firma… We zijn een gezin, Julie en Jan, dat van onze  passie ons beroep heeft gemaakt. Jan neemt de administratieve taken op zich, Julie is het creatieve brein.

“Hand” staat dan weer voor handwerk. Bij de opstart van onze webshop boden we enkel producten aan die we zelf personaliseerden. Gaandeweg zijn we een andere weg ingeslagen & kwamen er ook artikelen bij die we niet personaliseren.

Jullie willen meer zijn dan de zoveelste online geschenkenshop, toch ?

Dat klopt. Een geschenkje geven & krijgen is altijd leuk, maar wij gaan een stapje verder! Wij zorgen ervoor dat een cadeau ook later herinnerd zal worden.

Ik kreeg bij mijn eerste communie gepersonaliseerde oorbelletjes en ik vond dat zo fijn dat iemand dat speciaal voor mij maakte, ik heb ze nog altijd. Ik was zo overweldigd toen. Het kwam recht uit het hart.

Dat is het gevoel dat we anderen ook willen bezorgen met onze unieke geschenken. Het is dus ons doel dat onze producten een blijvende herinnering zijn.
We hebben ondervonden dat dit ook bij niet gepersonaliseerde producten kan. Dit omdat we steeds op zoek zijn naar unieke & nieuwe merken, die nog niet of nauwelijks gekend zijn in België. Door vast te houden aan dit concept onderscheiden we ons van anderen.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”


Italië neemt een belangrijke plaats in jullie portfolio met het wasparfum “Il Bucato di Adele”, hoe hebben jullie dit label leren kennen ?

Tijdens onze online zoektocht naar nieuwe producten kwamen we plots uit bij ‘Wasparfum’. We zijn ons hierin gaan verdiepen, hebben verschillende merken wasparfum geprobeerd & kwamen toch telkens terug uit bij ‘Il bucato di Adele’.

“Il bucato di Adele” sprong er dan toch uit voor jullie ?

Ja en dit heeft verschillende redenen: Enerzijds omdat de elf verschillende geuren geweldig ruiken & effectief dagenlang blijven ruiken. Anderzijds dat de geuren ons écht weer meenemen naar Italië. Italië is onze tweede thuis, en de geuren brengen de herinneringen van al onze vakanties naar boven. Zo kom je weer bij ons doel: producten en geschenken die een blijvende herinnering zijn.

Het was voor ons duidelijk dat we het merk, als eerste, wilden verdelen in België. We namen contact op met de distributeur in Nederland. 2 dagen later arriveerden onze eerste lading wasparfum. Ook de Belgische mamma en papa laten hun was blijkbaar graag heerlijk ruiken: Op een halve dag was de eerste levering de deur uit.

Sinds we de wasparfums online aanbieden, is het een regelrechte hit. Ook de fabrikant in Italië merkte dat het in België een groot succes zou worden. Na twee maanden werden we zelfs gevraagd om het merk uit te bouwen zodat het de komende maanden ook in winkelrekken te vinden is.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”

En wie is Adele ?

Il bucato di Adele wordt volledig in Italië geproduceerd en is eigendom van de Crespi familie, in Milaan. Letterlijk betekent de naam ‘de was van Adele’.
Adele is de moeder van oprichter, Luca Crespi. Zoonlief was zo verslingerd aan de geur van de pasgewassen lakens in zijn ouderlijke huis, dat hij die nostalgie in een potje wist te vangen.


En wat is nu precies een “wasparfum” ?

Wasparfum voeg je toe aan je was, waarna het dagenlang een heerlijke geur nalaat op het textiel. Dat is meteen ook het verschil met een gewone wasverzachter, waarvan de geur na 24 uur meestal weg is.

Ook op meubeltextiel kan het parfum gebruikt worden, voor heerlijk ruikende zetels bijvoorbeeld. Maar je kan er ook de vloer mee poetsen, dankzij de desinfecterende werking. Aangelengd met water kan je wasparfum ook gebruiken in een diffuser of verwarmingsbakjes. Of in een strijkijzer voor een geurende stoom.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”

In de webshop zien we wasparfum, wasmiddel en wasverzachter van Il Bucato di Adele, kan je ons iets vertellen over welke dosering best gebruikt kan worden?

Allereerst willen we benadrukken dat wasparfum erg makkelijk is in gebruik. Je kan het gewoon toevoegen aan de normale wasroutine. Wat erg fijn is, is dat je de intensiteit van het parfum zelf kan bepalen. Je kan het eenvoudig verhogen of verlagen afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt product.  

We adviseren om te starten met een dosering van 10 ml, al kan dat soms al iets te veel zijn voor gevoelige neusjes. Laat je het liever intenser geuren? Dan kan je de dosering verhogen tot max. 20 ml.

Je voegt een dosis wasparfum toe in de wasmachine in het bakje van de wasverzachter. Of bij een handwas voeg je het aan het eind van de wasbeurt toe.

Als je ook een wasverzachter wil gebruiken, neem dan een geurloze variant. Il bucato di Adele verkoopt zelf ook neutraal geurend wasmiddel en wasverzachter. Zo komt de geur van het wasparfum helemaal tot z’n recht.

Het is een redelijk uniek concept ?

Wasparfum bestaat in Italië al een hele tijd, maar het komt nu pas overwaaien naar ons land. We merken dat het ook hier opkomend is. Zo zien we dat er ook bekende wasmerken een wasparfum op de markt te brengen, maar het is niet te vergelijken met de geuren uit Italië.
De wasparfums van ‘Il bucato di Adele’ ruiken erg vertrouwd, terwijl het toch geen typische wasgeuren zijn. Dat is meteen het verschil met andere merken.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”


Het is eigenlijk een totaalbeleving ?

Klopt, Ze bieden niet alleen wasparfum aan, maar ook geurloze wasverzachter en wasmiddel die goed te combineren zijn met het wasparfum. Ze spelen ook in op de wensen van de klant door hun assortiment blijvend uit te breiden met o.a. geurhangers, geurstokjes & een Sportlijn. Er staan trouwens nog andere leuke ideeën op de planning!


Naast de wasparfum is er ook een huisparfum van Il Bucato di Adele met geurstokjes, kan je de geur omschrijven ?

De geurstokjes ruiken precies hetzelfde als het wasparfum. Als testfase werden de twee populairste geuren in Italië uitgebracht: Frisse was (Fresco bucato) & Puur wit (Bianco puro). Alle voorraad was meteen uitverkocht. De vraag was dus groter dan het aanbod.
Daarom werd besloten dat de geurstokjes een vast artikel wordt in het assortiment én dat de geuren uitbreiden met Ylang ylang & jasmijn, Zonnige dag & Oosters goud.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”

Voor iedereen dus een passende geur! Zo zijn er frisse, zoete en intense geuren.


Welke mogelijkheden zijn er in de shop voor iemand die het allemaal es wil uittesten in kleinere hoeveelheden ?

We beseffen dat het erg moeilijk is om een favoriete geur te kiezen op basis van een omschrijving. Geur is ook erg persoonlijk, daarom zijn de proefpakketje ideaal. Hierin zitten 10 geuren, met uitzondering van de geur ‘sport’. Deze laatste is de allernieuwste geur die de meest onaangename transpiratiegeurtjes neutraliseert.

wasparfum van “Il Bucato di Adele”

Leveren jullie zowel in België als Nederland ?

We leveren in België & Nederland, maar focussen ons vooral op Belgische klanten. Nederlanders verwijzen we graag door naar onze collega distributeur in Nederland.


Bezoek de webshop om producten van “Il Bucato di Adele” te bestellen Klik op onderstaand logo

wasparfum van “Il Bucato di Adele”
Back to top button