CampaniaNapelsRegio's en Steden

Het prachtige eiland Ischia bezoeken | Onze tips

Ischia is het grootste eiland in de Golf van Napels. Je kan er kliffen, heuvels, thermale waterbronnen en uiteraard schitterende stranden vinden. Ischia bezoeken is een must als je in de buurt bent.

Een eerste tip om Ischia te bezoeken is om vooraf zeker de veerboot vooraf te boeken. Zeker in het hoogseizoen is het moeilijk om een plaats te bemachtigen aan boord van de veerboot. 1 à 2 maanden voor uw afreis de overtocht boeken is een aanrader.

Ischia bezoeken

Waar is Ischia en hoe je er komt

Het is in het Noordelijke puntje van de Golf van Napels gelegen, zeer dicht bij Procido. Ten Zuiden heb je Capri. Het is ongeveer een uurtje met de boot vanuit de haven van Napels.

Wie vanuit de luchthaven van Napels komt kan met een Alibus elke 20 minuten naar Molo Beverello van waaruit de boten vertrekken. Een ticket voor de bus kost ongeveer 5 euro en de rit duurt ongeveer 35 minuten.

De veerboot kost ongeveer 12.30 euro per passagier en 37.20 euro met de wagen er bij (tarieven begin 2024). Over zee kan je ook vanuit Pozzuoli met de veerboot (11,80 euro per persoon of 45 euro met de wagen er bij).

Ischia bezoeken : Hoe je verplaatsen op het eiland

Het eiland is vrij groot (ongeveer 47 km2). Taxi’s zijn vrij duur en bussen zijn een goed alternatief maar kunnen in de zomermaanden vrij druk zijn. Je kan er een scooter of elektrische fiets huren voor een dag. Daarnaast zijn er ook heel wat organisaties die een panoramische tour met de bus organiseren waarbij je de mooiste plekjes van het eiland één voor één kan bezoeken.

Ischia bezoeken

Ischia bezoeken : Wat is er te zien ? Bezienswaardigheden en mooiste stranden

Het bekendste strand van Ischia : Maronti

Ischia bezoeken

Het is het bekendste en grootste strand van het eiland. Zand en rotsen wisselen elkaar af, het wordt omsloten door twee rotsachtige kapen, Capo Grosso en Borgo Sant’Angelo. Daarachter, in een steengroeve, bevindt zich de krachtigste thermale waterbron van het eiland.

Het populaire Spiaggia di Citara

Ischia bezoeken

Eén van de populairste stranden op Ischia in de gemeente Forio. Hier heb je veel parkeerplaatsen en zijn er heel wat leuke strandbars te vinden

Baai van San Montano

Ischia bezoeken

De Baai van San Montano is een inham tussen twee landtongen, Zaro en Monte Vico. Hier vind je fijn zand en het altijd schitterende helder zeewater. Je hebt zowel een openbaar strand als enkele private stranden.

Trekpleister op het eiland Ischia : Lido d’Ischia

Ligt bij de belangrijkste haven van het eiland Ischia. Hier vind je een lang zandstrand met heel wat strandbars, restaurants en hotels. Het kan in de zomer heel druk worden.

Ischia bezoeken

Het ligt op een strategische positie, vlakbij de belangrijkste haven. Het is een lang zandstrand met strandclubs, bars, restaurants en hotels. In de zomer is het erg druk.

Eén van de mooiste strande op Ischia : Spiaggia dei Pescatori

Ischia bezoeken

Het “Vissersstrand van Ischia” is een heel toeristische plaats op het eiland wegens het grote strand in een schilderachtig landschap. Je ziet het Castello Aragonese op je rechterkant, kleurrijke huizen erachter  en Procida voor je.

Genieten met de kinderen op Spiaggia degli Inglesi

Dit is een klein stukje strand tussen de haven van Ischia en Casamicciola in het dorpje Sant’Alessandro. Daarom noemt men het ook wel eens het strand van Sant’Alessandro. Er is een mooi strand met restaurant en is ideaal voor gezinnen met kinderen.

De landmark van Ischia : Castello Aragonese

Ischia bezoeken

Dit is het symbool, de landmark van het eiland Ischia. Het kasteel is het hele jaar geopend en is via een brug van 220 meter verbonden met de oostkant van het eiland

Bezoek Ischia en ontdek de prachtige tuinen Giardini La Mortella

Ischia bezoeken

Deze prachtige tuinen zijn te vinden in de gemeente Forio. Gemaakt door de landschapsarchitect Russell Page. Je kan hier plantensoorten van over de hele wereld vinden. Het geheel is verdeeld in een lager gelegen tuin, genaamd Valle en een hoger gelegen tuin op een heuvel.

Het prachtige vissersdorpje Borgo Sant’Angelo

Ischia bezoeken

Een oud visserdorpje op de hellingen van Serrara Fontana. Eigenlijk is het een klein eiland dat met het eiland verbonden is door een zeer dunne landengte. Vroeger stonden hier kleine vissershuizen nu vooral hotels en andere accommodaties voor toeristen. In het centrum ligt de Piazzetta met uitzicht op het strand en de jachthaven. De vele boetieks, restaurants en bars zorgen voor een voortdurende gezellige drukte in het dorpje. Ischia bezoeken is altijd een goed idee !

Back to top button