Uitgelicht

Toscaanse bruiloft

Toscaanse bruiloft, iets voor jou ? … De film “De Toscaanse Bruiloft” doet dromen..Ook voor wie niet over het budget van George Clooney beschikt of zijn dagen slijt als profvoetballer in de Premier League of Calcio zijn er mogelijkheden.

Toscaanse bruiloft ? Eerst de formaliteiten

Italië heeft honderden bestemmingen die ideaal zijn voor een perfecte huwelijksdag, dit voor alle budgetten, ook in Toscane of andere prachtige gebieden in Italië

Eerst en vooral zal je de nodige documenten in Italië moeten tonen die duidelijk maken dat je ongehuwd bent. Deze kan je in België bij de gemeente of stad waar je woont opvragen, maar ze zullen ook nog es moeten vertaald worden in het Italiaans door een erkende vertaler-tolk.

Wanneer alle formaliteiten achter de rug zijn en je je begeeft naar het stadhuis in Italië voor het grote moment dan mag  je je verwachten aan een burgerlijke plechtigheid van ongeveer 20 minuten.

De burgemeester of één van zijn medewerkers zal jullie huwen en voor wie de Italiaanse taal niet machitg is moet wettelijk een vertaler bij zich hebben.

Voor wie daarnaast ook nog “voor de Kerk” wil trouwen in Italië is het iets ingewikkelder maar daarom natuurlijk niet minder mooi.  Je moet contact zoeken met de plaatselijke priester en het bisdom waartoe de parochie behoort.

Budget bepaal je zelf

Sinds 2016 is het ook mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht om te trouwen maar de procedure hiervoor is in Italië verschillend van regio tot regio. Zich vooraf goed informeren is zeker noodzakelijk.

Maar laat je niet afschrikken door de typische Italiaanse bureaucratie. Het consulaat zal je altijd helpen met de procedures. Het is raadzaam om zeker een half jaar voor de grote dag alle procedures te starten.

Het bijeen krijgen van de nodige documenten kost een paar honderd euro. De rest van het budget dat nodig is bepaal je zelf.

Tenzij je echt en alleen maar aan het Comomeer de ring over de vinger wil schuiven zijn er tientallen leuke plaatsen in Toscanië die gebruikt worden als huwelijkslocatie, we denken dan aan bvb Montemerano, Pitigliano, Pienza, dorpjes met die typische middeleeuwse charme zonder het prijskaartje van de grote toeristische hotspots.

Trouwlocaties in Italië

Voor de huwelijksreceptie kan je terecht in veel agriturismo’s en gastenverblijven die altijd wel ervaring hebben met catering voor trouwfeesten.

Normaal gezien moet de burgerlijke plechtigheid plaats vinden in het lokale gemeentehuis maar mits een extra fooi kan hier van afgeweken worden op de meeste plaatsen. Wie liever op het strand trouwt of op het domein van de agriturismo kan dat zeker doen.

Wees er je wel van bewust dat de typische “beach ceremony” je een pak extra geld kan kosten. Dit zal je méér kosten dan een kleine fooi. De meer exclusievere locaties aan de Amalfi kust, Brindisi en Napels om er enkele te noemen kosten al vlug meer dan 1000 euro extra.

Als het budget iets hoger mag zijn dan kan je altijd terecht bij een plaatselijke “wedding planner” die het hele traject van deze prachitge dag(en) voor jullie zal regelen.

De “wedding planner” zal verschillende voorstellen kunnen doen voor locaties inzake jullie burgerlijk en kerkelijk huwelijk en zal zijn ervaring gebruiken om jullie ideetjes aan te reiken die vernieuwend en verrassend kunnen zijn. Deze mensen kunnen uiteraard meer klaar krijgen voor hun klanten dan jij.

De meest gewilde plaatsen om te trouwen zijn nog steeds Venetië, het Como meer en Capri maar er zijn er honderden anderen die voor elk budget beschikbaar zijn zolang je eerst de administratieve mallemolen wil doorlopen.

Meer info :
www.royaldreamweddings.com

www.theperfectwedding.nl

Trouwen aan het Comomeer

Back to top button